16 Αυγούστου 2011

Νέος Επαρχος Φοινίκης ο Σωκράτης Σπύρος


Ο Λούτσης θα απευθυνθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Στην πάνω εικόνα ο Σωκράτης Σπύρος
και κάτω φόντο το Φοινίκη
Με ψήφους 5-2 το Εκλογοδικείο Τιράνων αποφάσισε να κατοχυρώσει την απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής Δελβίνου (KZAZ), σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ Σωκράτης Σπύρος, κερδίζει την Επαρχία Φοινίκης με μία ψήφο διαφορά.
Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιοι δικαστήριο έχει ακυρώσει το αποτέλεσμα της 8ης Μαίου που είχε αναδειχτεί νικητής ο υποψήφιος του MEGA Ζήσος Λούτσης, μετά από ένσταση του ΚΕΑΔ και αποφάσισε την επανάληψη των εκλογών.
Στις επαναληπτικές εκλογές της 31ης Ιουλίου, η πόλωση έφτασε στο κατακόρυφο αφού οι δύο υποψήφιοι και τα κόμματα που τους υποστήριζαν χρησιμοποίησαν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για τη νίκη που την ήθελαν όσο τίποτα άλλο.
Η καταμέτρηση του Δελβίνου ανέβασε ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο καθώς παρόλο που υπήρχε μεγάλη άνοδο συμμετοχής ψηφοφόρων (από 2.000 σε 2.500) το τοπίο όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε αλλα  η διαφορά σύμφωνα με το KZAZ, ήταν μόλις μία ψήφο υπέρ του κ. Σπύρου. Αποτέλεσμα το οποίο δεν δέχτηκαν να υπογράψουν οι μειοψηφία των δεξιών αντιπροσώπων (3/7), θεωρώντας ότι έγινε αδικία στον κ. Λούτση με τα άκυρα ψηφοδέλτια. Μετά την ένσταση του κ. Λούτση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) για την επανεξέταση των αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων, η επιτροπή με ψήφους 4-2 έβγαλε νικητή τον κ. Λούτση με πέντε ψήφους διαφορά, αποτέλεσμα το οποίο δεν μπορούσε να κατοχυρωθεί αφού για να αλλάξει το KQZ μία απόφαση του KZAZ  απαιτούνται 5 από τις 7 συνολικούς ψήφους της επιτροπής. Έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε αυτομάτως στο εκλογοδικείο για να βγει η σημερινή τελεσίδικη απόφαση που  δεν είναι εφέσιμη σε κάποιο άλλο εγχώριο δικαστήριο. Όσοι γνωρίζουν το πείσμα του κ. Λούτση ξέρουν ότι δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα του και θεωρούν βέβαιο ότι θα οδηγήσει την υπόθεση στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
 Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σπύρος από σήμερα πρέπει να  θεωρείται Έπαρχος Φοινίκης, οπότε εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε η εμφυτευμένη από έξω φοβερή διάσπαση των κατοίκων της επαρχίας, που χώρισε ακόμα και αδέρφια, να σταματήσει εδώ και οι κάτοικοι να μπουν στους κανονικούς προ εκλογών ρυθμούς.    

ΠΗΓΗ από Βορειοηπειρώτης
Διαβάστε επίσης...

Νέος Επαρχος Φοινίκης ο Σωκράτης Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: