16 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκαν από βουλευτές Φλωρίδης - Νασιώκας (upd)

Μετά τον βουλευτή του Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος με μία δισέλιδη επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα και ο Εκτορας Νασιώκας, βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την παραίτησή του, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Capital.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται παραίτηση και του βουλευτή Αχαΐας Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος επίσης ανήκει στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ.

Οπως σημείωνε νωρίτερα το Capital.gr, ο κ. Φλωρίδης διευκρίνιζε αργά τη νύχτα χθες ότι δεν επρόκειτο να αποδεχθεί πρόταση για υπουργοποίησή του σε μία “μονοκομματική κυβέρνηση Παπανδρέου” (σ.σ. όλες οι πληροφορίες τον έφεραν πιθανό διάδοχο του Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών).

Ο ίδιος, ως εκπρόσωπος του (πάλαι ποτέ) εκσυγχρονιστικού μπλοκ στο ΠΑΣΟΚ (και τακτικός συνομιλητής του Αλέκου Παπαδόπουλου) ήταν υπέρμαχος της κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ προκειμένου να ψηφισθούν και (κυρίως) να υλοποιηθούν τα κρίσιμα μέτρα για την έξοδο από την κρίση. Για το λόγο αυτό, τους τελευταίους τρεις μήνες εμφανιζόταν υπέρμαχος των πρόωρων εκλογών (“οι εκλογές πρέπει να γίνουν... χθες”, συνήθιζε να λέει) καθώς εκτιμούσε ότι, ελλείψει αυτοδυναμίας, τα δύο μεγάλα κόμματα θα υποχρεώνονταν να συμπράξουν κυβερνητικά.

Η παραίτηση του κ. Φλωρίδη έπεσε σαν (άλλη μία) βόμβα στο Μαξίμου, ενώ οι πληροφορίες από την κοινοβουλευτική ομάδα επιμένουν ότι “έρχονται κι άλλες παραιτήσεις” κυβερνητικών βουλευτών.

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μετά τις δυο παραιτήσεις η Βάσω Παπανδρέου.

Μαρίνα Μάνη
 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: