13 Ιουνίου 2024

«Παραλύει» το αλβανικό κοινοβούλιο λόγω Euro 2024

 


Η πρώτη συμμετοχή της Αλβανίας σε Euro μετά το 2016 και δεύτερη στην ιστορία της παραλύει τη χώρα, χωρίς να εξαιρείται η πολιτική ζωή.

Το Euro 2024 βάζει λουκέτο στο αλβανική

κοινοβούλιο! Λόγω του μεγάλου αριθμού βουλευτών που ταξίδεψαν ή προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία για τους αγώνες της εθνικής ομάδας της χώρας, αναβάλλεται η ολομέλεια του Κοινοβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας.

Η πρώτη συμμετοχή της Αλβανίας σε Euro μετά το 2016 και δεύτερη στην ιστορία της παραλύει τη χώρα, χωρίς να εξαιρείται η πολιτική ζωή.

Ακόμα και το Κουβέντι, το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, έχει αλλάξει ριζικά το πρόγραμμα του λόγω του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο ένας μεγάλος αριθμός από τους 140 βουλευτές που απαρτίζουν το σώμα θα ταξιδέψει στη Γερμανία.

Η σύνοδος της ολομέλειας αυτής της εβδομάδας που συνήθως γίνεται την Πέμπτη μετατέθηκε για χθες, Τετάρτη, για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους αλβανούς εθνοπατέρες αφού πολλοί απ’ αυτούς θα ταξιδέψουν στη Γερμανία με αυτοκίνητο και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στο Ντόρτμουντ όπου θα διεξαχθεί το Σάββατο το παιχνίδι της Αλβανίας με την Ιταλία.

Οι βουλευτές δεν θα περιοριστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά θα παρατείνουν την παραμονή τους ώστε να δουν και τα ματς με την Κροατία στο Αμβούργο, στις 19 Ιουνίου και με την Ισπανία στο Ντίσελντορφ, στις 24 Ιουνίου.

Για τον λόγο αυτόν αναβλήθηκε και η σύνοδος της ολομέλειας της επόμενης εβδομάδας, γεγονός που έχει χαρακτηριστεί σκάνδαλο από τα μέλη της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της Partia Demokratike, Γκαζμέντ Μπαρντί κατήγγειλε την πλειοψηφία πως λειτουργεί το κοινοβούλιο ως μαγαζάκι του και αν πράγματι ο λόγος της αλλαγής της ημέρας είναι το Euro τότε είναι ντροπή.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: