20 Ιουνίου 2024

Αεροδρόμιο Αυλώνα: Πάνω από 40% έτοιμο, λειτουργία στα τέλη του 2024



Οι εργασίες κατασκευής του αεροδρομίου του Αυλώνα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, με την εταιρεία κατασκευής να έχει ολοκληρώσει πάνω από το 40% των έργων μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Maksim Ethemaj.

Το αεροδρόμιο, το οποίο θα λειτουργήσει ως

διεθνής κόμβος κατηγορίας 4Ε, σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024, φέρνοντας το αεροδρόμιο ένα βήμα πιο κοντά στην λειτουργία του.


 "Οι φυσικές εργασίες προχωρούν ομαλά και στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την πρώτη φάση στο τέλος του έτους," δήλωσε η υπουργός Υποδομών, Belinda Balluku, κατά την επίσκεψή της στο εργοτάξιο. "Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης και έγκρισης για την έναρξη λειτουργίας."

Η πρώτη φάση του αεροδρομίου θα περιλαμβάνει διάδρομο μήκους 3,2 χιλιομέτρων, καθιστώντας το ικανό να υποδέχεται υπερωκεάνιες πτήσεις. Παράλληλα, η Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροδρόμιο, το Τελωνείο και η Αστυνομία συνεργάζονται ήδη για τον καθορισμό των απαιτήσεων και του απαραίτητου προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Πηγή: himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: