2 Οκτωβρίου 2024

24 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος αποβάλλονται από το Αλβανικό Κοινοβούλιο


 Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ηθικής εφάρμοσε την εντολή του Έντι Ράμα, αποκλείοντας 24 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Με τις υπογραφές των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός για 60 ημέρες του Γενικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Flamur Noka, του Αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Gazment Bardhi, και του βουλευτή Bledion Nallbati. Αυτός ο αποκλεισμός ήρθε μετά από τις εντάσεις και το χάος στη Βουλή τη Δευτέρα, κατά τη

διάρκεια των οποίων κάηκαν καρέκλες έξω από το κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής Edi Paloka τιμωρήθηκε με 10 ημέρες αποκλεισμό, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές αποκλείστηκαν για 40 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ηθικής, υπήρξαν εντάσεις λόγω της διαμαρτυρίας των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο Flamur Noka δήλωσε ότι η «πολιτική ανυπακοή» θα συνεχιστεί.

Ο Σαλί Μπερίσα, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, αντέδρασε άμεσα στην απόφαση, συγκρίνοντας τον Edi Rama με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας, Nicolás Maduro. Υποστήριξε ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε ενόψει της προγραμματισμένης διαμαρτυρίας της 7ης Οκτωβρίου και ότι η λαϊκή εξέγερση είναι αναπόφευκτη.

Ο Gazment Bardhi σχολίασε μέσω κοινωνικών δικτύων, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση βάζει τους αντιπάλους της στη φυλακή χωρίς αποδείξεις, και τόνισε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση είτε μέσα είτε έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο Agron Gjekmarkaj, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, επίσης αντέδρασε, δηλώνοντας ότι η απόφαση δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση και κατηγόρησε τον Rama για συμπεριφορά δικτατορικού τύπου.

Οι 24 βουλευτές που αποκλείστηκαν από τη Βουλή περιλαμβάνουν ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης όπως οι Gazment Bardhi, Flamur Noka, και άλλοι.

Πηγή: https://www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: