4 Σεπτεμβρίου 2022

Αλβανία: Μερική κατεδάφιση ξενοδοχείου προκαλεί σάλο — Κατηγορίες για «εκδίκηση» από τον Έντι Ράμα

 

Τίρανα — Ανταπόκριση Παναγιώτης Μπάρκας

Σάλο προκάλεσε στην Αλβανία η απόφαση της Αστυνομίας Χωροταξίας της χώρας για την κατεδάφιση τμημάτων του τουριστικού συγκροτήματος Prestige Resort στα πα

ράλια της Αδριατικής, κοντά στην πόλη Δυρραχίου.

Το συγκρότημα ανήκει στον ισχυρότερο στη χώρα δημοσιογραφικό όμιλο, με πρόεδρο τον Ιρφάν Χυσενμπελίου. Όπως είναι γνωστό, ο συγκεκριμένος όμιλος ακολουθεί σκληρή επικριτική γραμμή κατά της κυβέρνησης Ράμα. Το εν λόγω τουριστικό συγκρότημα είναι πέντε αστέρων και διεθνούς φήμης.

Οι μπουλντόζες της Αστυνομίας Χωροταξίας άρχισαν το κατεδαφιστικό έργο από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας τον πανικό σε εκατοντάδες ξένους τουρίστες που έμεναν σ΄αυτό.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο οποίο ανήκει η Αστυνομία Χωροταξίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κατεδάφιση αφορά τμήματα του συγκροτήματος Prestige Resort, για τα οποία δεν πληρούνται οι όροι της άδειας δόμησης υπογεγραμμένης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και η κατεδάφισή τους γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά των αυθαιρέτων στο μήκος όλης της παραλίας στη χώρα.

Εικόνα: prestigeresort.al

Οι ιδιοκτήτες του δημοσιογραφικού ομίλου «Χυσενμπελίου» επιμένουν ότι πρόκειται για προσωπική εκδίκηση του Πρωθυπουργού της χώρας Έντι Ράμα, ο οποίος, κατά την αντιπρόεδρο του ομίλου Φαβιόλα Χυσενεμπελίου, έχει επανειλημμένα επιχειρήσει την διαπραγμάτευση αλλαγής της πλεύσης της δημοσιογραφικής πολιτικής του ομίλου. Είναι γεγονός ότι ο όμιλος «Χυσενμπελίου», με μερικά τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, πρωταγωνιστεί στη χώρα στην αποκάλυψη μεγάλων κυβερνητικών σκανδάλων διαφθοράς και παρανομίας, τέτοια που, από κοινού με τον αγώνα της αντιπολίτευσης, προκαλούν πονοκεφάλους και τριγμούς στην κυβέρνηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και του δημοσιογραφικού κόσμου στη χώρα. Το αποδίδουν προσωπικά στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορούν για προσπάθεια ελέγχου όλων των εξουσιών στη χώρα, τη φίμωση της ελευθερίας λόγου και ολίσθησης των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, επωφελήθηκαν της ευκαιρίας να υψώσουν τους τόνους για έναν θερμό πολιτικό Φθινόπωρο στη χώρα και για την ανάγκη παραίτησης της κυβέρνησης.

Πηγή: estnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: