2 Φεβρουαρίου 2021

Από την εθνική ενότητα στην αυτονομία, οι Έλληνες: Μειώνουμε την όρεξή τους, 4 ισχυρά κινήματα Αλβανών


Τις τελευταίες ημέρες στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν αρκετά άρθρα και αναλύσεις σχετικά με το ρόλο της Αλβανίας και του αλβανικού παράγοντα στα Βαλκάνια. 
Ο Κωνσταντίνος Χολέβας δημοσίευσε σήμερα ένα 
άρθρο με τίτλο "Η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει αυτό που θέλει η Αλβανία και να κερδίζει για τις" μειονότητες "στα Βαλκάνια" αναλύοντας τέσσερις εξελίξεις που δείχνουν το ισχυρό αλβανικό κίνημα στην περιοχή.

Γράφοντας στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης

Πρώτον: Ο Ramush Haradinaj δήλωσε ότι εντός του έτους θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτηση εάν ο λαός της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου θέλει την ένωση των δύο χωρών. Η Σερβία έχει τη δική της ερμηνεία: η ενοποίηση είναι εκβιασμός για τους Σέρβους να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Τρίτον: Μετά τη συμφωνία μας με την Αλβανία να προσφύγουμε από κοινού στο Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου για τον προσδιορισμό των θαλάσσιων ζωνών, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση των Τιράνων επιδιώκει την κατάργηση του πολεμικού νόμου από την Ελλάδα.

Τέταρτον: Η πΓΔΜ θα πραγματοποιήσει επίσης απογραφή το 2021. Ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος ενός από τα κυβερνώντα αλβανικά κόμματα, προβλέπει ότι το ποσοστό της αλβανικής μειονότητας θα είναι πάνω από 25%.Ειδήσεις Abc

ΖΩ


Από την εθνική ενότητα στην αυτονομία, οι Έλληνες: Μειώνουμε την όρεξή τους, 4 ισχυρά κινήματα Αλβανών


πρόγραμμα

17:39 - 1 Φεβρουαρίου 2021


Τις τελευταίες ημέρες στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν αρκετά άρθρα και αναλύσεις σχετικά με το ρόλο της Αλβανίας και του αλβανικού παράγοντα στα Βαλκάνια. Ο Κωνσταντίνος Χολέβας δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο με τίτλο "Η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει αυτό που θέλει η Αλβανία και να κερδίζει για τις" μειονότητες "στα Βαλκάνια" αναλύοντας τέσσερις εξελίξεις που δείχνουν το ισχυρό αλβανικό κίνημα στην περιοχή.


Γράφοντας στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης


Πρώτον: Ο Ramush Haradinaj δήλωσε ότι εντός του έτους θα διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτηση εάν ο λαός της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου θέλει την ένωση των δύο χωρών. Η Σερβία έχει τη δική της ερμηνεία: η ενοποίηση είναι εκβιασμός για τους Σέρβους να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.



Δεύτερον: Στην Αλβανία, θα διεξαχθεί απογραφή το 2021 με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα καταγράφεται επίσης η εθνική καταγωγή κάθε πολίτη. Αυτή είναι μια ευκαιρία να ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πραγματοποιήσει μια αντικειμενική απογραφή της ελληνικής εθνικής μειονότητας, επειδή η προηγούμενη απογραφή του 2011 καταγγέλθηκε από τον οργανισμό ΟΜΟΝΙΑ.


Τρίτον: Μετά τη συμφωνία μας με την Αλβανία να προσφύγουμε από κοινού στο Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου για τον προσδιορισμό των θαλάσσιων ζωνών, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση των Τιράνων επιδιώκει την κατάργηση του πολεμικού νόμου από την Ελλάδα.

Τέταρτον: Η πΓΔΜ θα πραγματοποιήσει επίσης απογραφή το 2021. Ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος ενός από τα κυβερνώντα αλβανικά κόμματα, προβλέπει ότι το ποσοστό της αλβανικής μειονότητας θα είναι πάνω από 25%.


Οι Αλβανοί δεν θεωρούν τους εαυτούς τους μια μειονότητα στην πΓΔΜ, αλλά μια εθνοτική συν-διακυβερνητική εθνοτική ομάδα. Η αύξηση των ποσοστών θα δημιουργήσει μια αίσθηση ισχύος και θα απαιτήσει όλο και περισσότερα δικαιώματα (π.χ. αυτόνομη περιοχή). Ένας Αλβανός είναι ήδη ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου και Υπουργός Εξωτερικών αυτού του πολυεθνικού κράτους.

Το μήνυμα είναι ότι οι Αλβανοί, όπου κι αν ζουν, ζητούν συνεχώς περισσότερα. Στα Σκόπια, θέλουν τη μειονότητά τους να συνδιοικούν. Αλλά στην Αλβανία, η ελληνική μειονότητα απεικονίζεται σκόπιμα πολύ μικρότερη αριθμητικά από ό, τι είναι και καταπιέζονται με ψυχολογικά, δικαστικά, νομοθετικά και μερικές φορές βίαια μέσα, όπως η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσιφά.

Ανοίγουμε την όρεξη για τον αλβανικό εθνικισμό να ασκήσει περισσότερη πίεση στους συμπατριώτες μας. Η Ελλάδα δεν ζητά τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που ζητά η Αλβανία για τις αλβανικές μειονότητες στα Βαλκάνια.

Πηγή: Abcnews.al

Δεν υπάρχουν σχόλια: