9 Μαρτίου 2020

Πρώτα κρούσματα Κορωνοϊού και στην Αλβανία

Οι Αρχές της Αλβανίας ανακοίνωσαν ότι επιβεβαίωσαν τα πρώτα δύο κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για πατέρα και γιο που επέστρεψαν από την Ιταλία.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, διαβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Δευτέρας 9/3).



Πριν επιβεβαιωθούν τα δύο πρώτα κρούσματα, οι αλβανικές υγειονομικές Αρχές είχαν κάνει εξετάσεις σε περίπου 60 ανθρώπους που εκφράζονταν φόβοι πως μπορεί να είχαν προσβληθεί, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά.

Σε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για να μην διαδοθεί ο κοροναϊός στη χώρα.

Αυτά συνίστανται μέχρι στιγμής στην απαγόρευση όλων των αεροπορικών πτήσεων προς και από τη βόρεια Ιταλία και τις ζώνες των "κόκκινων γραμμών" στη χώρα αυτή, το κλείσιμο όλων των σχολείων στη χώρα και την απαγόρευση κάθε μαζικής εκδήλωσης. Τα μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα ισχύουν μέχρι τις 3 Απριλίου.
Το αλβανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας εξέδωσε οδηγία με 5 τρόπους για να προστατεύσουμε την οικογένεια από τον κορωνοιο COVID 19

1. Διατηρείτε απόσταση από άτομα που έχουν βήχα ή φτερνίζονται.
2. Να βήχετε ή να φτερνίζεστε χρησιμοποιώντας τον αγκώνα και όχι τα χέρια. Κλείστε τη μύτη και το στόμα, όταν φτερνίζεστε.
3. Να αποφεύγετε το άγγιγμα του προσώπου και να πλένετε τα χέρια το λιγότερο 20 δευτερόλεπτα με ζεστό νερό και σαπούνι.
4. Εάν είσαστε άρρωστοι παραμείνετε σπίτι , ως μέτρο πρόληψης για τη διάδοση του ιου , καθώς και για την ανάρρωση σας.
5. Ενημερωθείτε μόνο από έγκυρες πηγές σχετικά με το COVID 19.

ΠΗΓΗ: https://apenadi.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: