17 Ιουλίου 2018

Παραδόθηκαν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα στους Μειονοτικούς Δήμους Δρόπολης και Φοινικαίων (Βίντεο)


Δύο πυροσβεστικά οχήματα (τύπου STAYER 680 M3, χωρητικότητας 2.500 λίτρων) με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους παραδόθηκαν χθες 16 Ιουλίου, από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης της Αλβανικής Δημοκρατίας. Η δωρεά αυτή εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα και αποβλέπει στην
ενίσχυση των υπηρεσιών πυρόσβεσης των παραπάνω δήμων. Η παράδοση των οχημάτων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, στα Ιωάννινα, παρουσία του Υπαρχηγού Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Δημοσθένη Αναγνωστάκη.
Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Αλβανικής Δημοκρατίας παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Pervin Gjikuriα, ο Δήμαρχος Δήμου Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δρόπολης Μιχαήλ Μάνος και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρόπολης Αλκιβιάδης Κώστας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας - Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Παπαευθυμίου και ο Διευθυντής Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος.
Από το Πυροσβεστικό Σώμα παραβρέθηκαν ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα την Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος ΠΣ Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ. Ν. Ιωαννίνων Πύραρχος Απόστολος Βασδέκης, οι Διοικητές των 1ου , 2ου και 3ου Πυροσβεστικών Σταθμών Ιωαννίνων, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηγουμενίτσας και Κόνιτσας.
Ανακοίνωση του Δήμου Δρόπολης
Ο Δήμος Δρόπολης , ο Δήμαρχος Αχιλλέας Ντέτσικας και σύσσωμο το Συμβούλιο μας εκφράζουν τους θερμούς χαιρετισμούς πρός τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα , στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη ,στην Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Ελένη Σουρανή, στον Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου κ. Βασίλειο Τόλιο και σε όλους που συμμετείχαν στην διαδικασία δωρεάς του πυροσβεστικού οχήματος.
Η σύσταση και η λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος στον Δήμο Δρόπολης δίνει νέες ευκαιρίες σε όλους τους δημότες μας να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε καλύτερη σχέση με το περιβάλλον , την προστασία των περιουσιών και την ασφάλεια των κατοίκων μας.Το Π.Σ του Δήμου Δρόπολης θα λάβει εκπαίδευση από συναδέλφους του Π.Σ. Ιωαννίνων . Σκόπος μας είναι να δημιουργήσουμε από κοινού σχέδιο πυροπροστασίας και να διευκολυνθούν οι διελεύσεις στις εκκατέρωθεν πλευρές.
Γνωστό ότι το Π.Σ. Ελλάδος έχει βαθιά εμπειρία που μπορούν να επωφεληθούν οι δικοί μας πυροσβέστες.
Σας ευχαριστούμε

ΠΗΓΗ:Himara.gr, http://tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: