16 Φεβρουαρίου 2018

Διαπραγματεύσεις με Ελλάδα: Ο πρόεδρος της Αλβανίας συνεδρίασε με όλους τους προκατόχους του

«Συζητήσεις με Ελλάδα: Ο πρόεδρος Μέτα διαβουλεύθηκε με τους προκατόχους του»

Φεβρουάριος 16, 2018

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, ολοκλήρωσε τις συμβουλευτικές συνεδριάσεις την Πέμπτη με τους πρώην προέδρους :Άλφρεντ Μοϊσίου. Ρετζέπ Μεϊντάνι και Σαλί Μπερίσα, σχετικά με τα θέματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδα που αναμένεται, επίσημα,  να πραγματοποιηθούν.

Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με τους πρώην προέδρους Μπαμίρ Τόπι και Μπουγιάρ Νισάνι.

Οι συναντήσεις προέκυψαν όταν ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι ζήτησε από τον αρχηγό του κράτους την εντολή προς τους Αλβανούς αξιωματούχους να διαπραγματευθούν με την ελληνική πλευρά, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε ορισμένα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για τις συνομιλίες μεταξύ του κ. Μέτα και των πρώην επικεφαλής του αλβανικού κράτους.

  Τα θέματα 


Η εμπόλεμη κατάσταση που ισχύει για την Ελλάδα, η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, το ζήτημα των τσάμηδων, τα κοιμητήρια των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία, η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αλλά και οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, ήταν τα κύρια θέματα των συνομιλιών που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρούνται ευαίσθητα και για τις δύο χώρες.


Εξάλλου,  ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δήλωσε ότι θα φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα στα Τίρανα, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει μια νέα πλατφόρμα στρατηγικής εταιρικής σχέσης.


(Στοιχεία από Ραδιοτηλεόραση Αλβανίας- rtsh.al)


Δεν υπάρχουν σχόλια: