19 Ιανουαρίου 2018

Αεροδρόμιο στην Αυλώνα «δια χειρός» Τουρκίας ανήγγειλε ο Ράμα


Τουρκική κοινοπραξία – η περιοχή που θα κατασκευαστεί
Μέσω δημοσιεύματος στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα γνωστοποιεί ότι τον Ιούνιο θ’ αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του αεροδρομίου της Αυλώνας. Το αεροδρόμιο αναμένεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Ακαρνία.

Ο Ράμα γράφει ότι παρά της αλβανικής κυβερνήσεως έφτασε το επίσημο αίτημα γι αυτή την επένδυση. «Υπάρχει το επίσημο αίτημα για την μεγάλη επένδυση κατασκευής του νέου εθνικού αερολιμένα της Αυλώνας – μέχρι τον Ιούνιο η έναρξη του εργοταξίου», γράφει ο Ράμα.
Η κατασκευή του αεροδρομίου της Αυλώνας ήταν μία εκ των υποσχέσεων του πρωθυπουργού Ράμα κατά την εκλογική εκστρατεία της 25 Ιουνίου, όπου κι επανεκλέγει βουλευτής στην εν λόγω περιφέρεια. Η επένδυση για τον αερολιμένα της Αυλώνας θα είναι ιδιωτική κι όχι από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι – τουρκική κοινοπραξία
Εντωμεταξύ, το Υπουργείο Υποδομών κι Ενέργειας γνωστοποίησε ότι η προσφορά παρουσιάστηκε από κοινοπραξία σοβαρών εταιρειών οι οποίες είναι: Cengiz Construction; Kalyon Construction; Kolin Construction. Βάσει της προτάσεως ο αερολιμένας αναμένεται να κατασκευαστεί στην περιοχή της Ακαρνίας.
Με την παραλαβή της προσφοράς, θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών κι Ενέργειας και του Υπουργείου Οικονομικών κι Οικονομίας η οποία θα εξετάσει τις τεχνικές όψεις της προτάσεως και να παρακολουθήσει τα περαιτέρω βήματα σε συνταύτιση με τους νομικούς ορισμούς.
Η τουρκική κοινοπραξία κατασκεύασε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Οι ενδιαφερόμενες για την κατασκευή του αεροδρομίου της Αυλώνας εταιρείες κατασκεύασαν το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρω-Ασιατική περιοχή. Το αεροδρόμιο της Αυλώνας δεν προορίζεται μόνοι για τους επιβάτες, αλλά και για φορτία.
Ο πρωθυπουργός Ράμα υποσχέθηκε νωρίτερα ότι μία εκ των αερογραμμών που θα λειτουργήσει στην Αυλώνα, θα έχει το κέντρο στην Αλβανία και θα έχει στην κατοχή της καινούργια αεροσκάφοι σε τιμές εισιτηρίων πολύ πιο συμφέρουσες από εκείνες που σήμερα οι Αλβανοί πληρώνουν.Η κατασκευή αυτού του αεροδρομίου δεν εξαιρεί το αεροδρόμιο των Αγίων Σαράντα, για το οποίο υπάρχει η σκέψη να είναι τουριστικός αερολιμένας και, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, αναμένεται να μεταφέρει εκρηκτικό αριθμό ξένων τουριστών στις παραλίες του Νότου.
πηγή:shqiptarja.com, http://tachydromos.org
μετάφραση: tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: