29 Δεκεμβρίου 2017

Πρόεδρος Αλβανίας: Μόνο η «Χρυσή Αυγή» δεν με ευχαρίστησε για τον Αναστάσιο


Ο τίτλος από το δημοσίευμα (Γαννουλάτος αναφέρεται ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος)

Δεκέμβριος 29, 2017

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε ότι έχει λάβει  ευχαριστίες τόσο από ελληνικά κόμματα όσο και αλβανικά, για την απονομή της ιθαγένειας στο Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία, Αναστάσιο των Τιράνων.

Η ‘Χρυσή Αυγή’- συνεχίζει το δημοσίευμα,  θεωρείται το κόμμα που τροφοδοτεί τους φόβους και το θυμό των Ελλήνων. 

Το όνειρο των Ελλήνων νεοναζί: Μια Ελλάδα χωρίς ξένους και με ερμητικά κλειστά σύνορα που θα περιβάλλονται από νάρκες (...)

«Ο Κολοκοτρώνης  είπε: Ακόμη και οι πιο τρελοί Έλληνες δεν εγκαταλείπουν το Κύριο» και γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας πολύς πιστός λαός, σχεδόν ομοιογενής με την Ορθόδοξη Πίστη.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η σχέση μεταξύ της Εκκλησίας και του κράτους ήταν πάντοτε πολύ ισχυρή. 

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι όχι μόνο ο υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτό που με κάλεσε (τηλεφωνικά) εκείνη την ημέρα, ο πρόεδρος…» ανέφερε ο πρόεδρος Μέτα.

Ερώτηση  του δημοσιογράφου, Μπλέντι Φεβζίου,  εκείνη τη στιγμή «ήταν ο πρόεδρος της Ελλάδας;»
Πρόεδρος Μέτα:  Ναι. Τα νέα ήρθαν από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία. Ήταν η είδηση που τους καθοδήγησε, εννοώ των άλλων πολιτικών (ατόμων)…

Δημοσιογράφος:  Έλληνες;

Πρόεδρος Μέτα: Ναι. Ευχαριστώ πολλούς πολιτικούς από διάφορες (πολιτικές) δυνάμεις, εκτός από την «Χρυσή Αυγή».

Πολλοί Αλβανοί που ζουν εκεί (στην Ελλάδα), καθώς και οι συνάδελφοί σας οι δημοσιογράφοι, θα σας δώσουν εξηγήσεις, γιατί υπήρχαν πολλοί λόγοι.

Πρώτον, δεν αφορά το γεγονός ότι ένας αρχιεπίσκοπος ελληνικής καταγωγής έλαβε την αλβανική υπηκοότητα. Πρόκειται  για το γεγονός ότι ο Μακαριώτατος  δεν είναι κοινός κληρικός, όχι μόνο για τους Έλληνες…

Πηγή του αλβανικού δημοσιεύματος: Gazeta Koha Jone, http://www.echedoros-a.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: