17 Δεκεμβρίου 2017

Η Αλβανία υπέρ μιας παλαιστινιακής πρωτεύουσας στην ανατολική Ιερουσαλήμ


Η Αλβανία, που είναι μέλος στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, συντάχθηκε με τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες για αναγνώριση της ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του «Κράτους της Παλαιστίνης».

Επίσης, η Αλβανία, που εκπροσωπήθηκε από Πρέσβη στη Διάσκεψη που συγκλήθηκε στην Κωνσταντινούπολη -μιας και ο πρωθυπουργός της είναι χριστιανός-, συντάχθηκε πλήρως με το αντιαμερικανικό τουρκικό παραλήρημα, μιας και η χώρα έχει υποταχθεί πλήρως στον ισλαμιστή Ερντογάν αδυνατώντας να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος.
Η Αλβανία προσχώρησε στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας το 1992 με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου, Σαλί Μπερίσα, αλλά από τότε η Αλβανία εκπροσωπείται σε επίπεδο πρέσβη.
Η Αλβανία, ένα αποτυχημένο κράτος των Βαλκανίων, μια απέραντη χασισοφυτεία, τρέμει το Ισραήλ αλλά περισσότερο τρέμει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός είναι και ο λόγος που αλβανικά δημοσιεύματα προσπάθησαν να «εμφανίσουν» την ξεκάθαρα αντιισραηλινή στάση των Τιράνων ως… αποτέλεσμα πίεσης των θρησκευόμενων μουσουλμάνων Αλβανών και όχι ως πραγματική επιθυμία της αλβανικής κυβέρνησης.
Βεβαίως στην πολιτική δεν μετράνε οι προθέσεις, αλλά τι ψηφίζει κανείς, και το μικρό αλβανικό ποντικάκι είναι γελασμένο εάν νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει το Ισραήλ, τον Λευκό Οίκο και την εβραϊκή διασπορά. Η αλβανική κουτοπονηριά δεν έχει καμία τύχη στη διεθνή διπλωματία και αυτό θα ήταν καλό να το εμπεδώσουν οι κυβερνήτες του κρατιδίου.
ΠΗΓΗ: Tribune.gr, http://tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: