24 Νοεμβρίου 2017

Επίθεση σε τέμενος στο Σινά: Τουλάχιστον 235 νεκροί, δεκάδες τραυματίες


Τουλάχιστον 235 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα και αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες, πιθανότατα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που επέβαιναν σε τέσσερα τζιπ άνοιξαν πυρ κατά των πιστών, στο τέμενος αλ-Ράουντατ, 40 χιλιόμετρα βόρεια του όρους Σινά, την ώρα της προσευχής.
Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 80 τραυματίες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα τα οποία μεταφέρουν τους εκατοντάδες τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία.
Λίγη ώρα μετά τη φονική επίθεση η αιγυπτιακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος για τα θύματα της επίθεσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ενώ ο πρόεδρος, Abdel Fattah al Sisi συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση για την εθνική ασφαλεία.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται ενάντια του Ισλαμικού Κράτους μετά από εξέγερσή της τρομοκρατικής οργάνωσης στο βόρειο Σινά, με τους μαχητές του ΙΚ να έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες μετά την εντατικοποίηση των συγκρούσεων τα τελευταία τρία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.
Οι μαχητές του ΙΚ στοχεύουν ως επί το πλείστον δυνάμεις ασφαλείας στις επιθέσεις τους, ενώ έχουν «χτυπήσει» αιγυπτιακές χριστιανικές εκκλησίες και πιστούς.
Kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: