22 Οκτωβρίου 2017

Η μαριχουάνα έφερε πολιτική κρίση στην Αλβανία


Οκτώβριος 22, 2017

Η Αλβανία διέρχεται την πιο σοβαρή πολιτική κρίση των τελευταίων χρόνων, με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, να εμπλέκεται  σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
 
Το αστείο είναι ότι ο ίδιος, σημειώνει το δημοσίευμα, του σκοπιανού ‘aktuelno 24’, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι το κράτος δικαίου θα εφαρμοσθεί σε κάθε μέρος της χώρας…



Την Πέμπτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, αλλά η κοινοβουλευτική επιτροπή εξακολουθεί να μην έχει λάβει απόφαση για ανάκληση της πολιτικής ασυλίας του.


Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός – αρμόδιος για θέματα εσωτερικής ασφάλειας και καταπολέμησης του εγκλήματος- δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει τη σύλληψη, αφού οι δηλώσεις τόσο της σοσιαλιστικής παράταξης όσο και του ίδιου του Έντι Ράμα αρχίζουν να αδυνατούν.


Όπως και με τις περισσότερες κρίσεις σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων,  οι πιέσεις των διπλωματών θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές των Τιράνων θα ενεργήσουν κατά τη διάρκεια της δίκης του Ταχίρι.


Ο Σαϊμίρ Ταχίρι ήταν υπουργός Εσωτερικών από το 2013 μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν ο Ράμα τον αντικατέστησε. Πριν από την αντικατάστασή του, η αντιπολίτευση τον είχε κατηγορήσει για συνδέσμους με την Αλβανική  Μαφία.


Τελευταίο από μια  σειρά σκανδάλων, ήταν οι καταγγελίες των ιταλικών αρχών, οι οποίες συνέλαβαν δύο Αλβανούς, επικεφαλής μιας τοπικής οργάνωσης διακίνησης μαριχουάνας από την Αλβανία στην Ιταλία. Η ανάκριση έφθασε μέχρι τον πρώην υπουργό της Αλβανίας…


(Στοιχεία από aktuelno24.com.mk)

Δεν υπάρχουν σχόλια: