14 Οκτωβρίου 2017

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις μειονότητες


Το Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες το πολύ αμϕιλεγόμενο νομοσχέδιο "Για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων".
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα ένωσαν τις ψήϕους τους για να
εγκρίνουν με 102 ψήϕους υπέρ το νόμο, ενώ 9 παρόντες στην αίθουσα βουλευτές  του LSI  ψήϕισαν κατά. Επίσης κατά ψήϕισε  και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.
Η καταψήϕιση του νομοσχεδίου είχε προαναγγελθεί στις ομιλίες και  του επικεϕαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του LSI,  Πετρίτ Βασίλι και από την τοποθέτηση του Πρόεδρου του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλη Ντούλε. 
Η πλειοψηϕία αποϕάσισε να απορρίψει με ψηϕοϕορία και τις 9 τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλη Ντούλε.
"Όλες οι τροπολογίες είναι στο ίδιο πνεύμα και έχουν τον ίδιο στόχο. Κατά την εκτίμησή μου, ο νόμος αυτός απαιτήθηκε με στόχο  τη συμπλήρωση της νομοθεσίας, την εϕαρμογή της, τη βελτίωση των προτύπων και να επιϕέρει την αναδιάρθρωση των πολιτικών των μειονοτήτων στη χώρα μας. Δυστυχώς, με τη μορϕή που έχει έρθει προς ψήϕιση, αποτυγχάνει να  εκπληρώσει και τους τέσσερις στόχους",  δήλωσε ο Ντούλες. 
Με την ψήϕιση του Νόμου, από την Παρασκευή, επίσημα, στην Αλβανία υπάρχουν 9 εθνικές μειονότητες, με πιο πρόσϕατη, τη βουλγαρική.
Επίσημα, η Αλβανία αριθμούσε 8 εθνικές μειονότητες, οι οποίες είναι: Η ελληνική, η σκοπιανή,  η βλάχικη, η ρομά, η αιγυπτιακή, οι  μαυροβούνιοι,  η βοσνιακή και η σερβική. Με την ψήϕιση του εν λόγω Νόμου, οι Βούλγαροι γίνονται η ένατη ομάδα εθνικών μειονοτήτων στη χώρα.
ΠΗΓΗ: http://tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: