1 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση Υπουργών Σκοπίων, Ελλάδας, Αλβανίας και Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη


Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών των Σκοπίων, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας, θα συνεδριάσουν στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, της ενεργειακής συνεργασίας αλλά και την προσφυγική- μεταναστευτική κρίση.

Το συνέδριο θα γίνει στις 4 και 5 Οκτωβρίου στην συμπρωτεύουσα της Ελλάδας, Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, το συνέδριο ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μιλώντας για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 πάλι με πρωτοβουλία του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Οι συμμετέχουσες χώρες είχαν συμφωνήσει να κάνουν τακτικές συναντήσεις και συγκεκριμένα κάθε έξι μήνες. Αλλά, λόγω της Βουλγαρίας η οποία διένυε περίοδο εκλογών, δεν επέτρεψε στους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών να συνέλθουν, οπότε χρειάσθηκε ενάμισι χρόνος για τη συνάντηση των τεσσάρων χωρών στο κοινό τραπέζι.
Υπενθυμίζεται ότι πριν το συνέδριο αυτό, στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρία, και συγκεκριμένα στο Ευξείνογκραντ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής στην οποία θα παραβρεθούν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Ρουμανία, της Βουλγαρία και ο πρόεδρος της Σερβίας.
Στις 17 Οκτωβρίου , ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
ΠΗΓΗ: http://www.echedoros-a.gr/, http://tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: