2 Ιουλίου 2017

Χωρίς πόσιμο νερό ο Μεσοπόταμος


Με την γνωστή σιωπηλή στάση παρέρχεται του προβλήματος χρόνιας έλειψης πόσιμου νερού στα χωριά του Μεσοποτάμου η Δημοτική αρχή του Φοινικιού. Και όμως το πρόβλημα είναι εκεί και δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών που περνάει η περιοχή γίνεται ακόμη πιο οξύ.

Είναι πλέον των δέκα ημερών που οι κάτοικοι του Μεσοποτάμου υποφέρουν κυριολεκτικά για νερό άμεσης οικιακής ανάγκης. Ούτε λόγος βέβαια για νερό για τους κήπους στα σπίτια τους.
Η δικαιολογία του Δήμου είναι η μικρή παροχή απ τον κεντρικό αγωγό. Οι κάτοικοι συνιθισμένοι να υπακούν στην εξουσία μιλούν για διακρίσεις και λένε ότι στα πιο κάτω χωριά αφήνουν πιο πολύ νερό. Ωστόσο κι εκεί η κατάσταση είναι σχεδόν η ίδια.
Εάν η λογική του Δήμου ιυοθετηθεί τότε πρόκειται για ομολογία - αυτογκόλ.
Η κεντρική γραμμή προμήθειας και τα συναφή έργα λήψης και κατανομής έγιναν σχετικά πρόσφατα με συνδρομή ΜΚΟ απ την Ελλάδα και χρηματοδότηση ΥΔΑΣ του Ελληνικού ΥπΕξ.
Είχαν φραφτεί τότε για την προχειρότητα και κακοτεχνίες του έργου. Ο τότε Έπαρχος Φοινικιού και νυν αντιΔήμαρχος είχε αντεπιτεθεί δίνοντας μάλιστα εγγυήσεις για οριστική επίλυση του προβλήματος απ την πηγή του Γαλανού Μάτι για πλέον των 10 μεγάλων κοινοτήτων.
Εν πάση περιπτώσει αυτά αφορούν το ιστορικό της υπόθεσης. Εκείνο που είναι ουσιαστικό είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα καθώς στα χωριά τώρα πρόκειται να αυξηθεί και ο αριθμός των νοικοκυριών λόγω επιστροφής για θερινές διακοπές των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: