2 Ιουλίου 2017

Διακοπές ρεύματος στη Δερόπολη


Παρατεταμένες και χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση είναι οι διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις κοινότητες της περιοχής Δρόπολης. Η κατάσταση αποτελεί δυστυχώς μετατραπεί σε φαινόμενο με συνέπεια οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν εξοικιωθεί με την αθλιότητα και να μην αντιδρούν.

Προσχηματικά η υπεύθυνη δημόσια αρχή παροχής ηλεκτρικού OSHEE διατείνεται ότι εκτελεί εργασίες στα εσωτερικά δίκτυα των χωριών. Το εύρος όμως των διακοπών και τα περίεργα ωράρια καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς.
Να επισημανθεί ότι λόγω της ανομβρίας και της έλλειψης συναλλαγματικών μέσων για προμήθεια ενέργειας απ το εξωτερικό η κατάσταση είναι δυσμενή σε όλη τη χώρα. Στη Δρόπολη όμως η διακοπή δεν συνεισφέρει πολλά στην επιδιωκόμενη δια των περιορισμών οικονομία απ τον δημόσιο φορέα.
Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζονται ότι και οι τωρινές δυσκολίες εντάσσονται σε ένα διαχρονικό σχέδιο ώστε να δημιουργούνται δυσαρέσκιες σε κατοίκους της περιοχής που ζουν στην Ελλάδα και φέρνουν τα παιδιά ή και όλη την οικογένεια για διακοπές στα χωριά τους.
Καθόλου τυχαίο που κάθε χρόνο σε περιόδους καλοκαιριού, Πάσχα και Χριστουγέννων στις περιοχές των κοινοτήτωμ της ΕΕΜ αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων, η αστυνόμευση της περιοχής και ειδικά η διακοπή προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.
Καιρός η Δημοτική αρχή δεδομένου ότι εξάντλησε υποχρεώσεις ψηφοθηρίας να εστιάσει την προσοχή και ανεβάσει το βαθμό μέριμνας για καθημερινά προβλήματα πολιτών. Άλλο τόσο όταν η καθημερινότητα και ποιότητα ζωής έχουν και εθνική διάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: