15 Μαΐου 2017

Σημαντικό έργο η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Βελιγραδίου

Σερβία: Σημαντικό έργο η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Βελιγραδίου
Ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε εκτενώς στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα πού σχεδιάζονται στη γειτονική χώρα και στις επενδυτικές δυνατότητες.

Στάθηκε ιδιάτερα σε ένα έργο με τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, τη διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Βελιγραδίου. Το θέμα είχαν συζητήσει οι δύο ηγέτες και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρ στο Βελιγράδι.
Οπως ανέφερε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Σερβίας θα είναι σε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει άμεσα αυτό το σημαντικό σχέδιο που συνδέεται και με την σιδηροδρομική διασύνδεση Βελιγραδίου-Βουδαπέστης που ολοκληρώνεται σύντομα.
Ο πρωθυπουργός και ο Σέρβος πρόεδρος συμφώνησαν στο περιθώριο της συνόδου, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας που ανακοινώθηκε στο Βελιγράδι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα, να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, ο κ. Βούτσιτς στήριξε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού να επαναληφθει το Belt and Road Forum καθώς ενισχύει αποφασιστικά τη συνεργασία μεταξύ των χωρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: