12 Μαΐου 2017

Υπό εισαγγελική δίωξη η Δήμαρχος Αγ. Σαράντα


Ο Ανώτερος Κρατικός Έλεγχος έχει ολοκληρώσει την διαδικασία και έχει ήδη παραπέμψει με ολοκληρωμένο φάκελο την υπόθεση για Εισαγγελική δίωξη, στο Δημαρχείο Αγ. Σαράντα. Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν στην περίοδο 2015-2017 και για δημόσια έργα που εκτελούνται στο συγκεκριμένο Δήμο. Οι παραβάσεις αφορούν στις διαδικασίες
δημοπράτησης, ανάθεσης και τρόπους οικονομικής διαχείρισης τόσο σε έργο υδροδότησης τμήματος του κυρίως Δήμου, έργο επέκτασης του αποχετευτικού συστήματος στις νέες νότιες περιοχές του αλλά και ανάπλαση διαμόρφωση κεντρικής πλατείας και λεωφόρου στην πόλη.
Κύριος κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι η Δήμαρχος κ. Φλ. Κόκα αλλά και υπάλληλοι του τμήματος διαχείρισης δημοσίων έργων και υποδομών καθώς και του οικονομικού – λογιστικού τμήματος του Δήμου. Να σημειωθεί ότι βασική παράβαση ήταν η μη διαφανή επιλογή των εργοληπτών των έργων αλλά και η άμεση αποταμίευση της συνολικής δαπάνης του έργου αμέσως με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Όλα τα ΜΜΕ της χώρας δημοσίευσαν τμήματα της Ελεγκτικής Πράξης που φέρνουν στο φως υπόθεση πολλών εκατομμυρίων προκληθεισών ζημιών στα δημοτικά ταμεία.
Να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη Δήμαρχος είναι επιλογή του Κ. Κοκεδήμα, πρώην βουλευτή του ΣΚ στην περιφέρεια Αυλώνας, την εποχή που εκείνος ήταν στην ουσία ο εντολοδόχος του Πρωθυπουργού Ράμα στη συγκεκριμένη περιοχή και το Αργυρόκαστρο. Δεν αποκλείεται η Δήμαρχος να μετατρέπεται σε εξιλαστήριο θύμα του γεγονότος ότι πλέον ο Κοκεδήμα από επιστήθιος φίλος του Ράμα έχει μετατραπεί σε αντίπαλος και με αιχμηρές μάλιστα δημόσιες επιθέσεις. Είναι γνωστό ότι ο Κοκεδήμα κρίθηκε έκπτωτος του βουλευτικού αξιώματος ακριβώς διότι με τις εταιρίες του και παρ’ ότι ισχύει το ασυμβίβαστο είχε συνεχίσει να καρπώνεται δημόσιο χρήμα από τη συμμετοχή σε στημένους διαγωνισμούς.
Η Εισαγγελία Αγ. Σαράντα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε ότι αφορά τη διαχείριση δημοσίων κονδυλίων για έργα που βρίσκονται εν εξελίξει στο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: