17 Μαΐου 2017

Το σχέδιο για τα αεροδρόμια στην Αυλώνα και Άγιοι Σαράντα ειναι έτοιμα για “απογείωση”

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου  της Turkish Airlines Inc, Ilker Ayci, δήλωσε oτι η κυβέρνηση έχει έτοιμα σχεδία για την κατασκευή αεροδρομίου στην Αυλώνα. Εκτός από τα σχέδια για την κατασκευή ενός αεροδρομίου στη Αυλώνα, θα
κατασκευαστεί και άλλο αεροδρόμιο στους Άγιους Σαράντα. Αυτά τα δύο αεροδρόμια θα συμβάλουν στην εξομάλυνση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων για την Αλβανία , τα οποία τώρα είναι πολύ υψηλά.
Όπως ανακοινώθηκε, η αλβανική κυβέρνηση και η Turkish Airlines Inc ξεκίνησαν τις συζητήσεις για την ίδρυση μιας νέας αλβανικής αεροπορικής εταιρείας που θα υποστηρίζεται από την Turkish Airlines . Ο Ράμα δήλωσε ότι η νέα αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τις πτήσεις της φέτος.
Επιπλέον, ο κ. Ράμα πρόσθεσε ότι η ποιότητα των αεροπορικών μεταφορών και της τιμολόγησης των πτήσεων στην Αλβανία αφήνει πολύ να ελπίζει. Αυτό σχετίζεται με την κληροδοτημένη σύμβαση παραχώρησης του μεγαλύτερου και μοναδικού αεροδρομίου της Αλβανίας, το “Μητέρα Τερέζα” στα Τίρανα, η οποία( σύμβαση )καθιστά δύσκολη την είσοδο των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους στην Αλβανική αγορά.  Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα δυο αεροδρόμια στη νότια Αλβανία θα συμβάλουν στην ομαλοποίηση αυτής της κατάστασης.
Ερωτηθείσα από τη Scan TV για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσουν αυτά τα δύο έργα, ο Ράμα δήλωσε ότι όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα αεροδρόμια θα είναι διαθέσιμες μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.
Το νέο αεροδρόμιο της Αυλώνας αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: