7 Απριλίου 2017

Οι Αμερικανοί χτύπησαν τη Συρία

Επίθεση με 59 πυραύλους Κρουζ κατά στρατιωτικών στόχων του Άσαντ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Συρία.
Οι Αμερικανοί χτύπησαν τη Συρία
Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν περισσότερους από 50 πυραύλους Κρουζ από δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο Θάλασσα και ο στόχος ήταν η αεροπορική βάση στην κεντρική πόλη Χομς, από την οποία απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που έκαναν ρίψη των χημικών όπλων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Χομς, όπως μετέδωσαν το NBC και το Reuters, επικαλούμενα αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την αποκάλεσε ως «στοχευμένη στρατιωτική επίθεση» και δήλωσε πως υπερασπίζεται το «ζωτικό συμφέρον της εθνικής ασφάλειας», καλώντας τα «πολιτισμένα κράτη» να βοηθήσουν στον τερματισμό της «σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία».

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC News, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η επίθεση ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ αλ Άσαντ.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η «αμερικανική επιθετικότητα» είχε στοχοποιήσει μια συριακή στρατιωτική βάση με «έναν αριθμό πυραύλων».


Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι η επίθεση είχε πλήξει «συριακούς στρατιωτικούς στόχους».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σύμβαση για τα χημικά όπλα και αγνόησε τις προτροπές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί δείχνουν ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος να λάβει αποφασιστικά μέτρα δράσης κατά αποτρόπαιων πράξεων.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι εκτοξεύτηκαν 59 πύραυλοι.

«Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ» τόνισε.




ο μήνυμα του Τραμπ για την επίθεση στη Συρία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στη γραπτή ανακοίνωση που διάβασε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς συμπολίτες του, για την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά στόχων αμυντικού ενδιαφέροντος στη Συρία:

«Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλυτικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια από αυτήν τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.

»Σήμερα το βράδυ διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

»Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους των.

»Απόψε το βράδυ, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών. Ζητούμε τη σοφία του Θεού, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών που πέθαναν. Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική ενεργεί για το δίκαιο, τόσο η ειρήνη και η αρμονία θα επικρατήσουν τελικά. Καλή σας νύχτα. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Σας Ευχαριστώ».


Άλκης Αποστολόπουλος γιατ ην 
http://www.zougla.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: