7 Απριλίου 2017

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει για την πυραυλική επίθεση στη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει για την πυραυλική επίθεση στη Συρία
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο διεξάγεται κατόπιν αιτήματος της Βολιβίας που θεωρεί ότι η εκτόξευση περίπου 60 αμερικανικών πυραύλων εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία συνιστά «παραβίαση του διεθνούς δικαίου».


Οι εκπρόσωποι των 15 χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησαν τη συνεδρίασή τους με αντικείμενο συζήτησης το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 80 άνθρωποι.

Ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, είπε στο Συμβούλιο ότι απαιτείται να αναληφθεί άμεσα δράση για να προστατευθεί ο συριακός λαός αλλά οι όποιες ενέργειες θα πρέπει να βασίζονται «στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα διευκρίνισε: «Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική προστασία αν επιτρέπεται στις εμπόλεμες πλευρές, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, να δρουν ατιμώρητες και αν η συριακή κυβέρνηση συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε βάρος των ίδιων των πολιτών της».

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: