2 Ιανουαρίου 2017

Ο Ε. Ράμα βάζει «μπουρλότο» στα Βαλκάνια με παρέμβαση στα εσωτερικά των Σκοπίων

Ο Ε. Ράμα βάζει «μπουρλότο» στα Βαλκάνια με παρέμβαση στα εσωτερικά των Σκοπίων – Στόχος του η «Μεγάλη» Αλβανία – Η Ελλάδα σε κλοιό πολιορκίας με το κύμα μισελληνισμού να αυξάνεται στα βόρεια σύνορά μας.

Η σημερινή εικόνα στην περιοχή, ιδιαίτερα στην Αλβανία και στα Σκόπα, προκαλεί διεθνή προβληματισμό, καθώς ουσιαστικά δεν λειτουργεί τίποτα, ενώ τα ταυτόχρονα προβλήματα εθνικισμού και αλυτρωτισμού είναι επίσης μεγάλη πηγή ανησυχιών. Και με τις δύο χώρες η Ελλάδα έχει ανοιχτά ζητήματα, αλλά η ελληνική διπλωματία είναι καθηλωμένη και αδυνατεί να βρει λύσεις.
Ο σοσιαλιστής Ε. Ράμα, όργανο του Ρ. Τ. Ερντογάν επιχειρεί για άλλη μια φορά να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια, καθώς με μια ακόμη εκδήλωση του αλβανικού αλυτρωτισμού, επιχειρεί η αλβανική κυβέρνηση να χειραγωγήσει τις πολιτικές εξελίξεις μέσω των αλβανικών κομμάτων από τα οποία εξαρτάται και η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια.
Ο ηγέτης του μεγαλύτερου Αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμετι μέχρι τώρα κυβερνητικός εταίρος του Ν. Γκρούεφσκι, μετέβη στα Τίρανα για συνομιλίες με τον Ε. Ράμα και διαμόρφωσαν κείμενο το οποίο περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο των διεκδικήσεων της αλβανικής μειονότητας που θα τεθεί ως όρος από όλα τα αλβανικά κόμματα προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκρότηση κυβέρνησης. Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των δυο νέων αλβανικών κομμάτων, του BESA και της Συμμαχίας για τους Αλβανούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αλβανικό κείμενο περιλαμβάνει τα γλωσσικά δικαιώματα (διδασκαλία και επίσημη χρήση αλβανικής γλώσσας), την οικονομική ισοτιμία, τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις, την επίλυση δικαστικών εκκρεμοτήτων με μέλη της αλβανικής μειονότητας, την ενσωμάτωση στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και αρκετά ακόμη θέματα.
Μετά από το Κόσοβο, είναι προφανής η προσπάθεια των Τιράνων να επιβληθούν και να χειραγωγήσουν πολιτικά την αλβανική οντότητα στην ΠΓΔΜ, καθώς έτσι ενισχύεται ο Αλβανικός παράγοντας και χωρίς να παραγνωρίζονται οι εσωτερικές διενέξεις και διαφορές, δίνεται η εντύπωση ότι όλα καθοδηγούνται από έναν ενιαίο εθνικό κέντρο που βρίσκεται φυσικά στα Τίρανα.
Οι εξελίξεις στα Σκόπια αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το αντιπολιτευόμενο SDSM, προεκλογικά τήρησε πολύ πιο φιλοαλβανική στάση και μετά τις εκλογές χρειάζεται το DUI και ένα ακόμη από τα μικρότερα αλβανικά κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση αφήνοντας στην αντιπολίτευση τον Ν. Γκρούεφσκι.
Ο Ε. Ράμα ενθαρρύνει τον εθνικισμό των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, όπου έχουν υποστεί επιθέσεις και καταστροφές πολλά Ορθόδοξα σερβικά μοναστήρια.
Υποδαυλίζει τις αυτονομιστικές τάσεις των αλβανικών μειονοτήτων στα Σκόπια, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο.
Δηλώνει με υποκριτική ευγένεια ότι δεν επιδιώκει τη Μεγάλη ή Φυσική Αλβανία, αλλά συνεχάρη τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι περιέφεραν μπαλόνι με σχετικό χάρτη μέσα στο Βελιγράδι. Ο χάρτης αυτός της Μεγάλης Αλβανίας περιλάμβανε ελληνικά εδάφη και συγκεκριμένα την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα.
Ταυτοχρόνως έχει την απαίτηση η Ελλάς να υποστηρίξει την ένταξη της Αλβανίας ως πλήρους μέλους στην Ευρ. Ένωση.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, υπέστη πρόσφατα ψυχρολουσία, αφού δεν πήρε ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΕΕ. Το αντίθετο, όλα δείχνουν ότι το θέμα της Αλβανίας μετατίθεται στις … «ελληνικές καλένδες», και έτσι ο Εντυ Ράμα καλείται να πάει το καλοκαίρι του 2017 σε εκλογές χωρίς κάτι χειροπιαστό για τους ψηφοφόρους του. Προφανώς, ο κ.Ράμα υποτίμησε αισθητά ότι ένας από τους δρόμους για να φτάσει η Αλβανία στις Βρυξέλλες, περνάει από την Αθήνα.
Ο μεγαλοιδεατισμός του εθνικιστή ηγέτη της Αλβανίας Ε. Ράμα, τέμνεται με τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών πολιτικών κομμάτων, και σε συνδυασμό με την αγαστή συνεργασία Τιράνων, Σκοπίων και Άγκυρας, δημιουργούν ένα ισχυρό κύμα αναθεωρητισμού και μισελληνισμού και στα βόρεια σύνορά μας.
Πηγή: pentapostagma.gr, http://www.himara.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: