12 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη επιχείρηση για την σύλληψη του «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» στους Αγίους Σαράντα

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στους Αγίους Σαράντα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διαβόητου 44χρονου Αλβανού, γνωστού και ως Εσκομπάρ των Βαλκανίων. Σε βάρος του 44χρονου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα από τις
ελληνικές αρχές, καθώς κατηγορείται ότι διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μέσω της Ελλάδας. Η εμπλοκή του είχε προκύψει από απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση των 700 κιλών ακατέργαστης κάνναβης που είχε εισαχθεί με ταχύπλοα στην Ζάκυνθο.
Η Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την αμερικανική DEA, είχε συλλάβει τον περασμένο Μάιο, 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και είχαν κατασχεθεί συνολικά 678 κιλά κάνναβης, των οποίων η αξία υπολογίζεται σε περίπου 1.500.000 ευρώ.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ηγετικά μέλη της οργάνωσης, τα οποία ήταν σε επαφή με μεγάλους εμπόρους ναρκωτικών χωρών της Ευρώπης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.,ο 44χρονος Αλβανός με τις πολιτικές διασυνδέσεις είχε χρηματοδοτήσει το ναρκοφορτίο. Η Ελλάδα ήταν ένας transit σταθμός για το κύκλωμα.
Στις εφόδους των ανδρών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν κάνει σε σπίτια των δραστών βρέθηκαν 678 κιλά κάνναβης –επιμελώς κρυμμένα- φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών και ένα ταχύπλοο σκάφος, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους εμπόρους ναρκωτικών για τη διακίνηση των ουσιών. Τα φορτία μεταφέρονταν με ταχύπλοα από την Αλβανία στη Ζάκυνθο και από εκεί με φορτηγά προς την Ευρώπη.
Λευτέρης Μπιντέλας / ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: