25 Δεκεμβρίου 2016

Τα πρόσωπα της αεροπορικής τραγωδίας: Η 19χρονη μπαλαρίνα, η «Δρ. Λίζα» και οι ερωτευμένοι χορευτές

Τα πρόσωπα της αεροπορικής τραγωδίας: Η 19χρονη μπαλαρίνα, η «Δρ. Λίζα» και οι ερωτευμένοι χορευτές
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρωσία μετά και τη νέα  αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 92 άτομα.


Ανείπωτη θλίψη «πλημμυρίζει» τη ρωσική κοινωνία, την ίδια ώρα που φωτογραφίες, αλλά και οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων γιγαντώνουν τον πόνο στις καρδιές.
Η διάσημη χορωδία Αλεξάντροφ που ξεκληρίστηκε, μια Ρωσίδα φιλάνθρωπος, εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς και δεκάδες άλλοι, έχασαν τη ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη. Πήγαιναν απλά να κάνουν τη δουλειά τους, να διασκεδάσουν τους στρατιώτες της Ρωσίας που πολεμούν στη Συρία ή να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια...
Το νήμα της ζωής τους κόπηκε μόλις δυο λεπτά αφότου το μοιραίο Τουπόλεφ-154 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Αντλέρ στο Σότσι. Το σήμα του χάθηκε μαζί με 92 αθώες ψυχές…
Μεταξύ αυτών τα 64 μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ, της διάσημης καλλιτεχνικής ομάδας του Κόκκινου Στρατού που θεωρείται ένα από τα σύμβολα της χώρας και προκαλεί εθνική υπερηφάνεια. Αποτελούνταν από μουσικούς και χορευτές, ενώ ταξίδευαν για τη Συρία, ώστε να δώσουν μια παράσταση στο πλαίσιο των γιορτινών ημερών.
Όλοι τους εξαιρετικοί καλλιτέχνες, μέλη ενός «συγκροτήματος» που ανάλογο δεν υπάρχει στο κόσμο. Παντού όπου παρουσιάστηκε στη διάρκεια των 90 χρόνων της ύπαρξής του, προκαλούσε ρίγη ενθουσιασμού, ακόμα και σε χώρες με βαθιά αντισοβιετική - αντιρωσική κατεύθυνση, ενώ χαρακτηρίζονταν ως το βαρύ «πυροβολικό» της προώθησης της ρωσικής συμπάθειας στον κόσμο. Χάθηκε το 90% του βασικού κορμού του συγκροτήματος, το οποίο είχε ξαναβρεθεί πριν μερικούς μήνες στη Συρία.
Ανάμεσά τους η όμορφη 19χρονη μπαλαρίνα Λίλια Πιρίεβα, με καταγωγή από το Βορονέτς.
balarina1
balarina2
Άλλοι δύο, επίσης χορευτές της ομάδας, η Ραλίνα Γκιλμάνοβα, 22 ετών και ο αρραβωνιαστικός της Μικάιλ επέβαιναν στο Τουπόλεφ. Είχαν αρραβωνιαστεί πέρσι, ενώ επρόκειτο σύντομα να παντρευτούν.
zeugari
Επίσης, τρία τηλεοπτικά συνεργεία, του ΝΤΒ, του Zvezda και του πρώτου παν-ρωσικού Pervy Kanal. Εννέα συνολικά νέοι άνθρωποι που πήγαιναν να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους οι οποίοι βρίσκονταν επί μήνες στη Συρία.
Ένας από αυτούς, ο ηχολήπτης του NTV, ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook μια φωτογραφία του αεροσκάφους λίγα λεπτά πριν απογειωθεί για τελευταία φορά...
Οι εργαζόμενοι του Channel One που χάθηκαν με το Τουπόλεφ:
channel one tupolef copy
Οι εργαζόμενοι του NTV:
tupolef ntv crew copy copy

Το τελευταίο post του άτυχου ηχολήπτη του NTV:
post tupolev
Μεταξύ των 92 επιβατών του Τουπόλεφ και η αγαπητή στη Ρωσία «δρ. Λίζα», κατά κόσμον Ελιζαβέτα Γκλίνγκα, γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση.
liza
Η «Ντόκτορ Λίζα», επικεφαλής της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης, «Δίκαιη βοήθεια», είχε επισκεφθεί τη Λαττάκεια πριν από δυο μήνες. Είδε τις ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και υποσχέθηκε να το συγκεντρώσει και να επιστρέψει με αυτό. Τώρα, παραμονές εορτών πετούσε ξανά για να υλοποιήσει την υπόσχεσή της… Πριν τρεις βδομάδες τιμήθηκε, μάλιστα, για την προσφορά της από τον πρόεδρο Πούτιν με μετάλλιο. Τότε είχε αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών οργανώσεων που πετάνε στις εμπόλεμες περιοχές δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πίσω…
Τέλος, μια ομάδα αξιωματικών της ρωσικής αεροπορίας (αποτελούμενη από 8 στρατιωτικούς) πετούσε για υπηρεσιακούς λόγους στη Συρία.
russia
Το Russia Today, μετέδωσε ζωντανή εικόνα από το Μέγαρο του Ensemble Alexandrov, όπου χιλιάδες πολιτών περνά για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων.


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: