15 Δεκεμβρίου 2016

Σύλληψη Αλβανού που μετέφερε 135 κιλά κάνναβης με φορτηγό στην Ελλάδα

Με φορτηγό μετέφερε ένας 36χρoνος Αλβανός περισσότερα από 135 κιλά κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και κατασχέθηκαν στο 54ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων Κακαβιάς, κοντά στα σύνορα.

Το φορτηγό, που ήταν φορτωμένο με πέτρα, χθες αργά το βράδυ, είχε σταθμεύσει τρία χιλιόμετρα μετά τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα και κίνησε τις υποψίες των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών που περιπολούσαν στην περιοχή.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο και γρήγορα εντόπισαν μέσα στην καμπίνα του οδηγού το χασίς που ήταν συσκευασμένο σε 121 δέματα και είχε συνολικά βάρος 135 κιλών και 600 γραμμαρίων.
Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν το φορτηγό και τα ναρκωτικά. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί σε δύσβατες περιοχές των συνόρων, στο Πωγώνι και τους Φιλιάτες περίπου 200 κιλά κάνναβης τα οποία έχουν κατασχεθεί.
Χθες, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή σύσκεψη και στη συνέχεια περιοδεία, σε όλα στα συνοριακά αστυνομικά τμήματα, από κλιμάκιο αξιωματικών της Frontex και στελέχη της ΕΛΑΣ στα Ιωάννινα.
Η ελληνοαλβανική μεθόριος, όπως αποδεικνύουν τα καθημερινά περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων μεταναστών, από τη γειτονική χώρα προς την Ελλάδα, αποτελεί πεδίο εγκληματικότητας και παραβατικής δραστηριότητας της ελληνοαλβανικής μαφίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: