28 Νοεμβρίου 2016

Κούβα: Ημέρα εθνικού πένθους και αποχαιρετιστήριων για τον θάνατο του Fidel Castro

Κούβα: Ημέρα εθνικού πένθους και αποχαιρετιστήριων για τον θάνατο του Fidel Castro
Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ημέρα εθνικού πένθους για την Κούβα, καθώς οι κάτοικοι της Κούβας ξεκίνησαν τα επίσημα αποχαιρετιστήρια προς τον επαναστατικό τους ηγέτη,
Fidel Castro, ο οποίος έφυγε από την ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 90 ετών. Για τα αποχαιρετιστήρια αυτά, δέκα χιλιάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην γνωστή πλατεία «Havana's Plaza of the Revolution» για να δείξουν σεβασμό ως προς την πολιτική που ακολούθησε ο ηγέτης τους, αντιστεκόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Άμεσες ήταν και οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα των εκατομμυρίων Κουβανέζων για τον θάνατο του γνωστού ηγέτη, καθώς πολλοί θρήνησαν, κάποιοι εξέφρασαν μικρό ενδιαφέρον, ενώ άλλοι εξέφρασαν ανησυχίες για το ποιες θα είναι οι εκλογικές αποφάσεις του Donald Trump για τις διπλωματικές σχέσεις Κούβας-Αμερικής και πως αυτό θα επηρεάσει το μέλλον της Κούβας.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της Κούβας, «ο Fidel ήταν αυτός ο οποίος οδήγησε την χώρα μας στην επανάσταση και έκανε σημαντικά βήματα για να επιλύσει προβλήματα του αναλφαβητισμού και παράλληλα να προωθήσει την υγεία και την εκπαίδευση. Την σημερινή ημέρα θα την θυμόμαστε για πάντα με θλίψη».


























Επιμέλεια: Λοριέλλα Γούδα http://www.zougla.gr/
Πηγή : USA Today.

Δεν υπάρχουν σχόλια: