10 Νοεμβρίου 2016

Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

enarxi-entaxiakon-diapragmatefseon-tis-alvanias-me-tin-evropaiki-enosi
Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι από σήμερα η Αλβανία.   Σύμφωνα με την Έκθεση προόδου  που  παρουσίασε ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, στην επιτροπή εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια στον Τύπο στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν συνιστά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βεβαία η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάτε από το κατά πόσο η Αλβανία θα εφαρμόσει την μεταρρύθμιση στο δικαστικό τομέα καθώς και τον νόμο του «Vetting» , που έχει παγώσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας.
Η Κομισιόν, βλέπει ότι η Αλβανία έχει κάνει πρόοδο στους 5 ορούς που έχουν βάλει οι Βρυξέλλες, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, άλλα ζητάει ακόμα περισσότερα σε αυτό τον τομέα , όπως και στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, που αν και βλέπει πρόοδο, τονίζεται ότι πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα.
Αυτη είναι η πιο θετική έκθεση που έχει κάνει η Κομισιόν για την Αλβανία, άλλα μια άλλη αξιολόγηση θα γίνει το Δεκέμβριο από τα μελή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΗΓΗ: http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: