5 Οκτωβρίου 2016

Αποκέντρωση - ένα χρόνο μετά!


Σε κλίμα συναινέσεως πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα η σύσκεψη των 61 Δήμων με κύριο θέμα την εύρυθμη λειτουργία και την μεταφορά των νέων αρμοδιοτήτων .


Ο Υπουργός Αποκέντρωσης κ. Μπλεντάρ Τσούτσι και ο οργανισμός USAID κατά τα άλλα υποσχέθηκαν πως την νέα τροπολογία που θα περάσει στην βουλή ,

πρώτο το κονδύλιο της κυβερνήσεως το λεγόμενο ‘’Granti I pakushtezuar ‘’ θα γίνει νόμος αυξημένης τυπικής ισχύος δηλ. θα ισχύει επ’ αορίστων δίχως να χρειάζεται να περνάει προς ψήφιση ,
δεύτερον θα διορθωθεί το λάθος του παρόντος έτους , δηλαδή θα βρεθεί μέση οδός μεταξύ απογραφής και εγγεγραμμένων κατοίκων στα δημοτολόγια μας. Με αυτόν τον τρόπο προβλέπεται να υπάρχει αύξηση κατά 10.000.000 λεκ.

Γνωστόν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλαισιώνει το επιχείρημα της αποκέντρωσης με κανόνες και δομές που είναι παρόμοιες με αυτές της EU – USA .

Απαιτείται εφευρετικότητα να εφαρμοστούν από πλευράς μας για να γίνουμε πιο ελκυστικοί στις επενδύσεις και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες μας, να θεμελιώσουμε καλύτερα τα δικαιώματα των Ελλήνων του Δήμου μας .

Συζητήθηκε η εφαρμογή του νέου νόμου φορολόγησης , οι ζημιές που υπέστησαν οι μικροί Δήμοι από το αφορολόγητο των μικρών επιχειρήσεων , η λειτουργία του γραφείου μιας στάση ( one stop shop ), θέματα καθαρισμού των καναλιών , της προστασίας των δασών , των βοσκοτόπιων και περιβάλλοντος , η πραγμάτωση της υπόσχεσης για μεταφορά σκαπτικού μηχανήματος από πλευράς Υπουργείου , θέματα που άπτονται στην παιδεία και στα νηπιαγωγεία .


ΠΗΓΗ: Αγναντεύοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια: