22 Οκτωβρίου 2016

Η ρωσική αρμάδα κατεβαίνει στη Μεσόγειο

Η ρωσική αρμάδα κατεβαίνει στη Μεσόγειο
To ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» και επτά πολεμικά σκάφη θα πλεύσουν ανοιχτά των ακτών της Βρετάνης το Σάββατο, με προορισμό τη Μεσόγειο.


Σύμφωνα με τη Le Télégramme η ρωσική αρμάδα (το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Kuznetsov και τα σκάφη συνοδείας) διέσχισε τα Στενά του «Pas-de-Calais» περίπου στις οκτώ το πρωί της Παρασκευής θα βρεθεί στη δυτική άκρη της Βρετάνης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Αυτή η διέλευση από τον Ατλαντικό Ωκεανό, σε διεθνή ύδατα δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η Γαλλία ήταν ενήμερη εδώ και αρκετές μέρες όπως και το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αναπτύξει μια εντυπωσιακή ομάδα μάχης, που πλαισιώνει το ρωσικό αεροπλανοφόρο με όχι λιγότερο από δέκα πολεμικά πλοία από την Ισπανία, το Βέλγιο, την Αγγλία (στέλνει και αεροσκάφη Tornado) και την Ολλανδία που συνοδεύει το επιτελείο των δυνάμεων με υποβρύχια.

Από το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με πληροφορίες της Le Télégramme, τουλάχιστον δύο μαχητικά πυρηνοκίνητα «Rafale», ένα δικινητήριο Xingu της Γαλλικής «Air Force» και τρία βελγικά F16 συμμετέχουν στις επιχειρήσεις επιτήρησης του ρωσικού αεροπλανοφόρου.

Το Kuznetsov, οδεύει προς τη Μεσόγειο, από την οποία θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στο Χαλέπι της Συρίας.

Το πέρασμά του μέσα από τον πορθμό του Γιβραλτάρ πάντως, σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα, φαίνεται να είναι περισσότερο συμβολικό από τη στιγμή που δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία, για να αλλάξει άμεσα η κατάσταση στη συριακή σύγκρουση. Πιο συγκεκριμένα η Le Télégramme αναφέρει πως δεν διαθέτει την δυνατότητα εξαπόλυσης μεγάλου όγκου πυρός, σε απομακρυσμένες αεροπορικές επιδρομές.

 Φάνης Επιτροπάκης ΓΙΑ ΤΗΝ 
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: