27 Ιουνίου 2016

Βαρθολομαίος: Η Ορθοδοξία χτυπούσε στην Κρήτη - Όλοι μαζί γράψαμε ιστορία

Βαρθολομαίος: Όλοι μαζί γράψαμε ιστορία από την Κρήτη
Τις ευχαριστίες τους για την θερμή φιλοξενία, την ασφάλεια που τους παρείχε η Κρήτη αλλά και την στήριξη της Περιφέρειας στην επιτυχή οργάνωση της Μεγάλης Συνόδου στο νησί εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και όλοι οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση τους στα Χανιά.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλοι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών που αναχώρησαν σήμερα Δευτέρα από την Κρήτη αναφέρθηκαν με επαινετικά λόγια για το νησί ευχαριστώντας παράλληλα τις αρχές, τον κλήρο και τον λαό.

«Με αισθήματα σεβασμού αποχαιρετούμε σήμερα την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συζήτησαν την αποστολή της Ορθοδοξίας και τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Για δέκα ημέρες η «καρδιά» της Ορθοδοξίας χτυπούσε στην Κρήτη και από το νησί μας ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Μεγάλη Σύνοδος πέραν των Εκκλησιαστικών θεμάτων έστειλαν στην Παγκόσμια Κοινότητα μήνυμα ομοψυχίας όπως και μήνυμα στους ισχυρούς της γης να παρέμβουν στα οξυμένα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου δίνοντας έμφαση στις πολεμικές συρράξεις, το προσφυγικό, τη κλιματική αλλαγή κ.α.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: