28 Ιουνίου 2016

Απέραντες χασισοφυτείες σε Τεπελένι και Κλεισούρα.. Πολιτικός ναρκωπόλεμος στην Αλβανία

Δύο χρόνια μετά την πολυήμερη επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας να βάλει τέλος στις χασισοφυτείας στο Λαζαράτι, αποδεικνύεται ότι στη γειτονική χώρα, η καλλιέργεια κάνναβης παραμένει η πιο προσοδοφόρα επιχείρηση.
Η μοναδική διαφορά είναι ότι οι καλλιέργειες έχουν μεταφερθεί κατά μερικά χιλιόμετρα.
Απέραντες εκτάσεις στο Τεπελένι και την Κλεισούρα, έχουν φυτευθεί τους τελευταίους δύο μήνες και όπως καταγγέλλεται από πολιτικούς παράγοντες της Αλβανίας, όλα έγιναν όχι με την ανοχή αλλά με την άμεση εμπλοκή της αστυνομίας.
Η χασισοκαλλιέργεια και η διακίνηση χασίς, αποτελεί πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης
μεταξύ του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος και της μείζονος αντιπολίτευσης.
Οι κατηγορίες και οι καταγγελίες είναι καθημερινές, αγγίζουν δε τον Υπουργό Εσωτερικών Ταχίρι αλλά και το περιβάλλον του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Όπως αναφέρεται, η καλλιέργεια γίνεται από ανθρώπους του σοσιαλιστικού κόμματος και μέρος των εσόδων από την διακίνηση, τροφοδοτούν το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Ένα Λαζαράτι έσβησε αλλά δεκάδες άλλα λειτουργούν σε πολλά σημεία της χώρας.
Το Τεπελένι και η Κλεισούρα, είναι οι δύο περιοχές που αποτελούν τους νέους χασισοβολώνες της Αλβανίας.
Στα χωράφια έχουν κατασκευαστεί δίκτυα για το πότισμα αλλά και πρόχειρα καταλύματα για την εξυπηρέτηση όσων εργάζονται σε καθημερινή βάση.
Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ένα μικρό μέρος της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο ένα μήνα!
Στην Αλβανική βουλή καταγγέλθηκαν συγκεκριμένες περιπτώσεις καλλιέργειας, όμως δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αντίδραση από την κυβέρνηση.
Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι επιχειρήθηκε μέρος των φυτειών να μεταφερθεί και στην περιοχή της Δρόπολης, στην καρδιά των μειονοτικών χωριών, όμως υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από κύκλους της ελληνικής μειονότητας.
Η ουσία είναι ότι η καλλιέργεια χασίς, μετά από μία μικρή ανάπαυλα έχει πάρει και πάλι τεράστιες διαστάσεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Ελλάδα, στην οποία καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των ποσοτήτων που παράγεται.
πηγή:epiruspost.gr,  http://www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: