15 Μαΐου 2016

ΑΛΒΑΝΙΑ: Οι δρόμοι που θα μπουν διόδια


Αλβανία Αυτοί είναι οι οδικοί άξονες που θα μπούνε διόδια 

Αλβανία. Οι διεθνείς σύμβουλοι που είχε προσλάβει η κυβέρνηση της Αλβανίας για να εκπονήσουν μελέτη σχετικά με την επιβολή διοδίων στους εθνικούς οδικούς άξονες της χώρας παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης.
Σύμφωνα  με το Top Channel οι διεθνείς σύμβουλοι πρότειναν στην κυβέρνηση να επιβληθούν διόδια σε 9 κύριους οδικούς άξονες σε 3 φάσεις.

Στην πρώτη φάση η μελέτη προτείνει την άμεση επιβολή διοδίων στην εθνική οδός Τίρανα-Δυρράχιο , στην εθνική οδό Τίρανα Ελμπασάν, στη εθνική οδό Δυρράχιο-Κουκες (Rruga e Kombit), και στην νέα εθνική οδό  Rruga e Arberit.
Στην δεύτερη φάση θα επιβληθούν διόδια στην εθνική οδό Λέβαν-Αυλώνα, και Δυρράχιο Φιέρ, ενώ στην τρίτη φάση προτείνεται η επιβολή διοδίων στην εθνική οδό Λέβαν-Τεπελένι, Ελπμασάν- Καπστίτσα και Τίρανα-Σκόδρα (Han i Hotit).
Σύμφωνα με την μελέτη το προτεινόμενο ποσό που πρέπει να πληρώνει ο κάθε οδηγός είναι από 0,005 μέχρι 0,035 ευρώ ανά χιλιόμετρο, δηλαδή ανά 100 χμ ένας οδηγός θα πληρώνει από 0,5 ευρώ διόδια έως 3,5 ευρώ, το οποίο για τα αλβανικά δεδομένα το καθιστά αυτό το ποσό πολύ υψηλό.
Τα ποσά που θα μαζεύονται από τα διόδια θα αξιοποιηθούν στην συντήρηση των οδικών αξόνων καθώς και στην κατασκευή νέων δρόμων.  Για την επόμενη τετραετία η Αλβανική κυβέρνηση καλείται να δαπανήσει 400 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση των δρόμων
ΠΗΓΗ: http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: