13 Μαΐου 2016

Τρομοκρατική επίθεση με 15 νεκρούς σε σύνδεσμο της Ρεάλ από μέλη του ISIS

Τρομοκρατική επίθεση με 15 νεκρούς σε σύνδεσμο της Ρεάλ από μέλη του ISIS
Αποτροπιασμό και οργή έχει προκαλέσει στην Ισπανία η είδηση ότι τουλάχιστον 15 οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές εναντίον της λέσχης όπου συγκεντρώνονταν, στην πόλη Σαμάρα, στα βόρεια της Βαγδάτης.
"Η ισπανική κυβέρνηση καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα εναντίον μιας λέσχης φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Η επίθεση αυτή είναι "ειδεχθής" καθώς στόχος της ήταν "πολίτες που το μόνο που ήθελαν ήταν να παρακολουθήσουν ένα αθλητικό γεγονός", συνεχίζει το υπουργείο.

Την επίθεση, που αποκάλυψε πρώτη η αθλητική εφημερίδα AS, καταδίκασε και ο πρόεδρος της Λίγκα Χαβιέρ Τέμπας, εκφράζοντας τη λύπη του επειδή "το ποδόσφαιρο μπαίνει στο στόχαστρο" τρομοκρατών. "Επρόκειτο να ταξιδέψουμε εντός του μήνα στο Ιράκ) αλλά αναγκαστήκαμε να το αναβάλουμε για λόγους ασφαλείας. Θα επιστρέψουμε για να στηρίξουμε τον λαό του Ιράκ", έγραψε ο Τέμπας, στα ισπανικά και τα αραβικά, στον λογαριασμό του στο Twitter.
Η Ρεάλ σε ανακοίνωσή της εκφράζει επίσης τη βαθύτατη θλίψη της για αυτή τη "φρικτή επίθεση" εναντίον των "μελών μιας πένια" (λέσχης φιλάθλων) στο Ιράκ. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν αύριο φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους και σεβασμού στα θύματα. "Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός θα είναι πάντα πεδία συνάντησης, ομόνοιας και ειρήνης και ποτέ δεν θα νικηθούν από την άγρια τρομοκρατία", καταλήγει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σήμερα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον ενός καφενείου και εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στη σιιτική πόλη Μπάλαντ. Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν όμως αν τα θύματα ήταν φίλαθλοι, υποστηρικτές της Ρεάλ.
Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Η Μπάλαντ βρίσκεται στα νότια της Σαμάρας.
inner
inner

inner
inner

inner
inner
ΠΗΓΗ: https://www.blogger.com
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: