28 Απριλίου 2016

Συνέντευξη του Δήμαρχου Φοινικαίων Λεωνίδα Χρήστου στον δημοσιογράφο Σ. Χρήστου

Ερώτηση: κ. Δήμαρχε είστε κυβερνήτης του Δήμου που αποτελεί τον πυρήνα της Μειονότητας. Έχετε αντιληφθεί την ιστορική ευθύνη;
sinentefksi3
Απάντηση: κ. Χρήστου θα ήθελα εκ των προτέρων να σας ευχηθώ  για τις προσπάθειες που καταβάλετε εσείς και η ομάδα της δημοσιογραφικής σας έκδοσης, στην «Ηπειροδρόμιο», στη συμβολή σας να ενημερώσετε τους αναγνώστες, τους δημότες, σε μια συγκυρία τόσο ρευστά δύσκολη και επώδυνη οικονομικά, όπως και την προσφορά σας στα γράμματα.
Είναι το προφανές, πώς ο Δήμος Φοινικαίων, έτσι όπως η διοικητική μεταρρύθμιση τον
δημιούργησε να συμπεριλαμβάνει συντριπτικά τον ελληνισμό των περιοχών του Βούρκου, Ριζών, την περιοχή Μεσοποτάμου έως τη Δρόβιανη, με το λογότυπο που απηχεί στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μας, κατά κόρον εντοπίζεις την ιστορική ευθύνη.
Είμαι και εγώ παιδί του τόπου, γέννημα θρέμμα αυτού, και η ανάδειξη μου στο πηδάλιο του Δημάρχου, κάθε άλλο με φέρει αντιμέτωπο, καθημερινά, σε κάθε στιγμή της ζωής μου, με τον καθρέφτη το πώς θα μπορέσω να γίνω όσο πιο χρήσιμος, επιλέγοντας εκείνες τις διοικητικές μορφές, οι οποίες ανταποκρίνονται άμεσα στην επίλυση των πολύπλοκων και πολυδιάστατων προβλημάτων του Δήμου και δημοτών.

Για να αποφύγω τα στερεότυπα, ο Δήμος Φοινικαίων στην παρούσα αποτελεί πρόσκληση και πρόκληση, ιστορική ευθύνη όχι μόνο του Δημάρχου, αλλά όλων των σοβαρά σκεπτόμενων, του διανοητικού ιστού, των σοφών και ανθρώπων των γραμμάτων, των επιστημόνων, των πολιτικών μας, των νέων ανθρώπων, των επιχειρηματιών, όλων των προοδευτικών δυνάμεων, να αδράξουμε την ευκαιρία ούτως σώστε προγραμματίσουμε το μέλλον του τόπου, του Δήμου, των χωριών μας, μέσα από ζυμώσεις, διαρκή ουσιαστικού διάλογο, προτάσεις και διοικητικής συμμετοχής.
Ως επί το πλείστον αντιμετωπίζουμε απίθανες καταστάσεις στη διοικητική αντίληψη, Δήμο δίχως σχεδόν υποδομές, καμία προκαταρκτική μελέτη από το κράτος, για τις διοικητικές δομές του Δήμου, εγκαταστάσεις διοίκησης, άδεια ταμεία κτλ.
Μετά την πρώτη φάση, τη μεταβατική περίοδο έως το Δεκέμβριο για τη συγκρότηση των δομών και υπηρεσιών, τη στελέχωσή τους, στο προσεχώς μέλλον θα προβούμε σε ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ανάγνωσης της ΑΛΛΑΓΗΣ, όπως αποτελούσε στην προεκλογική μας ατζέντα η υπόσχεση προς τους δημότες. Σε αυτόν τον προγραμματισμό συμπεριλαμβάνονται διάφορες δράσεις, δραστηριότητες, ένα χρονοδιάγραμμα, όπως θα προβούμε σε ημερίδες και φόρουμ με στόχο την εφεύρεση των τομών συνεργασίας των επιστημονικών και προοδευτικών δυνάμεων για την ανάπτυξη του χώρου, ιδίως στον πρωτογενή τομέα, την εκμετάλλευση κάθε πηγής έμψυχου παράγοντα και φυσικών πόρων, κτλ., ούτως ώστε να τεθεί η λειτουργία του Δήμου, διοικητικά εξυπηρετώντας τους δημότες με κριτήριο και βάση την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή δημιουργώντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης δημοτών, όπως και η λειτουργία των υπηρεσιών σε επιστημονική βάση, με τη δημιουργία γραφείου σχεδιασμού μελετών.

Ερώτηση: Μπορείτε να επιλέξετε και συνθέσετε, όπως το επισημάνατε, εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις, ότι εκλεκτότερο ο χώρος διαθέτει, στη διοίκηση του Δήμου;
Απάντηση: Αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό και την φιλοσοφία του ερωτήματος. Πράγματι αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Τα πράγματα δεν βαίνουν όπως θα επιθυμούσαμε, αλλά το καλό να επιτευχθεί χρειάζεται το χρόνο του. Δεν διαθέτουμε το μαγικό ραβδί, να αλλάξουμε συλλήβδην την κατάσταση σε κλάσματα δευτερολέπτων. Όπως σας επισήμανα, δίχως προφανώς να αποποιηθώ των ευθυνών μου – διότι γι’ αυτό με εκλέξανε οι δημότες , θα καταβάλω τα μέγιστα, όλες μου τις δυνάμεις, ούτως ώστε ο Δήμος να αποτελέσει μια κυψέλη όπου θα λαμβάνουν χώρα τα εργαστήρια προτάσεων, οι δραστήριοι άνθρωποί μας, επιστήμονες, ανά τομέα, να δώσουν την αναμενόμενη ώθηση της ΑΛΛΑΓΗΣ, μέσα από αντιλήψεις επιστημονικής τεχνογνωσίας, στην ανάληψη σχεδιασμού για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες και τα έργα ανάπτυξης.
Έχω στις αποσκευές μου, όλα εκείνα τα προεκλογικά οράματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν, όπως ήδη βάζουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, πετραδάκι το πετραδάκι, στην δομική διοικητική, το χρονοδιάγραμμα, οικοδόμησης του Δήμου.
Όπως επισήμανα, πρωτίστως, κάνουμε έκκληση σε όλους τους επιστήμονες, τους ανθρώπους των γραμμάτων, όλους τους προβληματισμένους δημότες, να είμαστε σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, να καταθέτουν τις προτάσεις, και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αξιολογηθούν, δομές, ιδέες, απόψεις, προτάσεις, πεπραγμένα.
Συγκροτήσαμε την νομική υπηρεσία, αλλά χρειαζόμαστε εξειδικευμένο προσωπικό και έχουμε σε συνεχή διαδικασία μελέτης για το ιδιοκτησιακό, τις περιουσίες, οι οποίες με περίεργους τρόπους υφαρπάχθηκαν και συνεχίζεται αυτό το βιολί, – μια μεγάλη ιστορία αυτή –, αποσκοπούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε το όλο πακέτο, φάκελο, να ενεργήσουμε συντεταγμένα όλες οι δυνάμεις, ο Δήμος και οι πολιτικοί και άλλοι θεσμοί.
Η διεκπεραίωση αυτού του τόσο νευραλγικού θέματος, προφανώς και χρειάζεται έξοχους νομικούς, ποινικολόγους διεθνούς κύρους, ενισχύσεις από το Εθνικό Κέντρο έως και πολιτική παρέμβαση κορυφής και ιδίως επιδέξιους χειρισμούς.        
Ερώτηση: Έχετε τα χέρια σας λυτά κ. Δήμαρχε ή είστε σε κομματική ομηρία;
Απάντηση: Κοιτάξτε να δείτε, εκλέχθηκα δήμαρχος όλων των δημοτών και δεν κάνω καμία διάκριση με κομματικούς χρωματισμούς και ταμπέλες. Ο Δήμος δεν είναι κομματικά γραφεία. Δεν μπορούν να ντουμπλάρουν τις υπηρεσίες του Δήμου. Άλλωστε, στόχος μας είναι να συγκολλήσουμε, να ενώσουμε όλα τα κομμάτια των δημοτών μας, των Ελλήνων και άλλων κοινοτήτων, διότι στις τοπικές μας κοινωνίες είναι τα κοινά οράματα αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους. Σαφώς, τα πολιτικά σχήματα, είτε σε εθνική βάση, είτε ως ιδεολογική τοποθέτηση σε άλλους σχηματισμούς, θα πρέπει να συμβάλουν με τις ηγεσίες τους σε πρωτοβουλίες, οι οποίες δημιουργούν αισιόδοξους οιωνούς στην επίλυση των πολύπλοκων προβλημάτων, διότι ο τόπος είναι δικός μας, πατρίδα, χωριό μας, χωράφι μας, λιβάδι μας. Για να ΑΛΛΑΞΕΙ η εικόνα χρειάζονται οι πολιτικές δυνάμεις να απαλλαχθούν από μεθόδους απαρχαιωμένες, παρωχημένες αντιλήψεις, να εξαργυρώνουν τη σχέση με τους ψηφοφόρους με διορισμούς, σκοτώνοντας την ανάπτυξη, ιδίως να παριστάνουν τη κομματική σχέση ισχύος με την ιδιότητα του κομματάρχη στο Δήμο. Ο Δήμος είναι ανοιχτό πεδίο, προτάσεις χρειαζόμαστε, δυναμικό με επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία, το οποίο θα συμβάλει και φέρει εις πέρας αποστολές ανάπτυξης, μέσα από τεκμηριωμένες μελέτες, προγράμματα. Την ευθυγράμμιση όλων των μετριοπαθών, των δημιουργικών δυνάμεων, σε μια κοινή προσπάθεια να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, τα δεδομένα, όπως θα αναλάβουν ρήτρες αναπτυξιακές δράσεις ανά τομέα, στον πρωτογενή κυρίως, την γεωργία και κτηνοτροφία, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, τον τουρισμό και αγροτουρισμό, την οδοποιία και άλλες υπηρεσίες. Ο τόπος μας προσφέρεται, έχει πλεονεκτήματα, έχουμε παραδώσεις στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων. Μια αφετηρία συντονισμού, των κοινωνικών εταίρων, των ανώνυμων, ετερόρρυθμών, ομόρρυθμων, εταιρειών, των παραγωγικών δυνάμεων, των δημιουργικών, των ιδρυμάτων και φορέων έρευνας, δεν θα πρέπει να στοχεύσουμε με ένα καταρτισμένο χρονοδιάγραμμα, αντί να ασχολούμαστε με απίθανες σαχλαμάρες, στροβιλίζοντας καταστάσεις μίζερες, την κλεισούρα, την μεμψιμοιρία. Βεβαίως και θα είμαι θιασώτης εκείνων των προτάσεων, προγραμματισμών, ενεργειών, οι οποίες θα απελευθερώνουν δυνάμεις, θα επιφέρουν προσδόκιμα δεδομένα, τη δημιουργία αισιοδοξίας επενδύοντας σε δομές και υποδομές, διαμέσου των οποίων θα δημιουργηθούν οι καινούργιες μονάδες, σε παραγωγικούς τομείς, στον αγροτικό, την κτηνοτροφία, ιχθυοτροφία, ορνιθοτροφία, τα εργοτάξια, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.
IMGP0838
Ερώτηση: Αυτό σημαίνει δρόμο, πόσιμο νερό, ρεύμα, ιατρείο. Ποιο το σχέδιο για την υλοποίηση έργων υποδομής;
Απάντηση:Ναι, υποσχεθήκαμε στους δημότες την ΑΛΛΑΓΗ, η οποία δεν θα επιτευχθεί με κούφιες κουβέντες, αλλά με έργα. Αντιμετωπίζουμε πράγματι μια δύσκολη κατάσταση, με απίθανες παθογένειες. Εν πάση περιπτώσει, για να μην θεωρηθεί ότι παρελθοντολογώ, οφείλω να αναφέρω τα σχέδιά μας για την εφαρμογή του προγράμματός μας βήμα βήμα, κοστολογημένο. Στον προσεχώς χρόνο αρχίζουν οι εργασίες για το Υδραγωγείο Μεμόραχη – Αγία Σοφιά (Ντερμίσι) δαπάνη των 620 εκατ. λεκ , τη διαμόρφωση και διάπλαση χώρων για 10 πλατείες στα χωριά, τσιμεντόστρωση και ασφαλτόστρωση σε εσωτερικά δίκτυα σε χωριά με πιο επείγουσες καταστάσεις.
Στα άμεσά μας σχέδια είναι η λειτουργία σε 24ωρη βάση Κέντρου Υγείας στη Λιβαδειά, όπου θα έχουμε στη διάθεση και καινούργιο ασθενοφόρο. Έχουμε θετική απάντηση από το Υπουργείο Υγείας.
Έχουμε στις αποσκευές μας την έγκριση από το Υπουργείο Ενέργειας για τη δημιουργία ηλεκτρικού υποσταθμού των 110/ 20kv 25 mw στο Δήμο, το πιθανότερο στην Αγία Σοφιά (Ντερμίσι) για συνεχή τροφοδότηση με ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά των χωριών και τις επιχειρήσεις, να αποφύγουμε τον κόλαφο με τις συχνές περικοπές οι οποίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα.
Έχουμε εξίσου στα άμεσα σχέδια μας την επίλυση προβλημάτων ηλεκτρικής τροφοδότησης στα χωριά με υπηρεσία φωτισμού γερανού καλαθοφόρου.
Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την ΔΕΗ, με τιμολόγια παραφουσκωμένα για λογαριασμούς του παρελθόντος υπερχρεώνουν το Δήμο. Είναι τραγικά κωμικό, οι ιθύνοντες της εν λόγω κρατικής υπηρεσίας, να περικόπτουν την τροφοδότηση με ρεύμα στις διοικητικές μονάδες του Δήμου, επειδή τους καταγγείλαμε για τα παραφουσκωμένα τιμολόγια τόσο στο Δήμο όσο και τους δημότες.
Κοίταξε να δεις, στα όρια του μεγάλου μας Δήμου, έχουμε τόσες πηγές από τον υδροφόρο ορίζοντα, όπως στο Καρδικάκι, τις Πηγές της Μπίστριτσας, της Δρόβιανης, της Αγ. Βαρβάρας, (Ναβαρίτσας), του Μέρκου, της Μάλτσανης, της Λεσνίτσας και τα χωριά μας λένε το νερό νεράκι. Η κατάσταση είναι τραγικά απαράδεκτη. Εκτός ενός μεγάλου έργου υδρευτικού, όπως το υδραγωγείο Γαλάζιο Μάτι – Φοινίκη στη θητεία του Ζήση Λούτση ως έπαρχου Φοινίκης, τα άλλα υδραγωγεία μετρούνται στα δάχτυλα ενός χεριού. Το χειρότερο δεν υπήρχε πρόβλεψη, σχέδιο για την υδροδότηση από τις τόσες πηγές στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά επένδυαν να ανεφοδιάζουν τα χωριά από γεωτρήσεις, τόσο σε ιδιωτικό επίπεδο, και τις επαρχίες όπως το υδραγωγείο του Αλύκου για το οποίο δαπανήθηκαν 1 δις λεκ., ανεφοδιάζοντας νερό εφάλμυρο και λάσπη, προκαλώντας στο σύνολο από την παρέμβαση στον υδροφόρο ορίζοντα τεράστια προβλήματα στο οικοσύστημα. Έ, σε όλα αυτά τα ευτράπελα αποσκοπούμε να δώσουμε τέρμα και αρχίσαμε να καταρτίσουμε μελέτες ούτως ώστε εξασφαλίσουμε τα απαιτούμενα κονδύλια για την επίλυση ενός τόσο βασικού προβλήματος, τον ανεφοδιασμό με το αγαθό του νερού κάθε νοικοκυριού στα χωριά του Δήμου. Λοιπόν, νερό, δρόμος, πλατεία, αποτελούν τους κύριους μας στόχους όπως θα ξεδιπλώσουμε και εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στον προσεχές χρόνο.   
Ερώτηση: κ. Δήμαρχε, ο χώρος είναι διάσπαρτος από αρχαιοελληνικά και βυζαντινά μνημεία πολιτισμού, αλλά είναι και χωματερή. Έχετε σχέδιο διαχείρισης του πολιτισμού μας και του οικοσυστήματος;
Απάντηση: Είναι σαφής η διατύπωσή σας. Ακριβώς είναι διάσπαρτος ο χώρος με πολιτισμό, από αρχαιοτάτων χρόνων, έχουμε την Αρχαία Φοινίκη, το Μοναστήρι του Μεσοποτάμου, τα πηγάδια μνημεία της Δρόβιανης, ιστορικά μοναστήρια όπως της Παναγίας στου Κώσταρι, Σορωνιάς και Δίβρης, της Αγίας Τριάδας στο Καρδικάκι, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στο Θεολόγο, μονές με βυζαντινά κειμήλια στη Λεσνίτσα και πολλά άλλα, όπου σε αρκετά δεν έχει ούτε οδική πρόσβαση. Αυτό αποτελεί σοβαρό πλήγμα. Αφενός στη διαχείριση και ταυτοποίηση αυτού του πολιτισμού, αφετέρου μέσω της προβολής βγαίνει προς τα η ταυτότητά του. Τα στερεότυπα και οι ξεροκεφαλιές κάθε καιροσκόπου η θεσμικής καιροσκοπικής μορφής σπέκουλας γελοιοποιείται, όταν εμείς καταρτίσουμε τουριστικό οδικό χάρτη, εμπλουτισμένο με κείμενα από ιστορικούς και συγγραφείς, όπως και παραστάσεις από την αρχαία Φοινίκη και τον εκκλησιαστικό βυζαντινό πολιτισμό. Στόχος μας να προσελκύσουμε τουριστική κίνηση και προβάλουμε τον πολιτισμό. Αλλά για να επιτευχθεί κάτι ανάλογο αφενός κορυφώνει στην ατζέντα η προβολή του, αφετέρου είναι οι υποδομές. Δίχως οδικά δίκτυα και με την κατάσταση όπου ο χώρος είναι χωματερή, δηλαδή η καθαριότητα, η οποία αποτελεί μάστιγα, τα πράγματα δυσκολεύουν. Δίχως να θεωρητικολογώ, θα πασχίσουμε προφανώς να δημιουργήσουμε τις ανάλογες υποδομές, αναζητώντας πόρους από φορείς κρατικούς και διεθνείς οργανισμούς, μέσω προβολής του πολιτισμού σε διαδικτυακές αναρτήσεις.
Στα άμεσα σχέδια μας είναι η λήψη μέτρων για τον καθαρισμό, όπως και οι πιθανότητες για πρόσβαση με οδικά δίκτυα.
Στα δικά μας σχέδια είναι στο άμεσο μέλλον η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στη Λιβαδειά και άλλα έργα πολιτιστικού χαρακτήρα όπως το αρχαιολογικό Μουσείο στη Φοινίκη.
Σημειώνω δε, πώς έτσι όπως λειτουργούσαν οι επαρχίες δεν γίνεται να λειτουργήσει ο Δήμος. Θέμα νομιμότητας τίθεται και αντίληψης λειτουργίας και δράσεις ως νόμιμοι πολίτες, ιδίως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημόσιου δικαίου. Δεν μπορεί τα τελευταία τρία χρόνια να έχουν εισπραχθεί μόνο το 25% από τοπικούς φόρους και να είναι καταγεγραμμένες το 10% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου. Σ’ αυτό το μπάχαλο προσπαθούμε να βάλουμε τάξη. Αντιλαμβάνεστε τι εμπόδια  αντιμετωπίζουμε. Ψυχοσυνθέσεις πώς η παράβαση αποτελεί το ηθικό, διαχρονικής πελατειακής σχέσης τοπικής εξουσίας και επιχειρηματικών συμφερόντων είχαν οικοδομηθεί διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα.
Ο Δήμος μπορεί να εισπράξει περίπου 500 εκ. λεκ από τοπικούς φόρους, συν πακέτα από προγράμματα, τον προϋπολογισμό του κράτους, διασυνοριακές συνεργασίες, μπορούμε να νοικοκυρέψουμε τα πράγματα και βάλουμε την μηχανή της ανάπτυξης να τροχοδρομήσει.
    
Ερώτηση: Κεφάλαιο ιδιοκτησιακό, λιβάδια, μάστιγα του αιώνα για τη μειονότητα γενικώς. Κληρονομήσατε βουνό με προβλήματα. Πώς θα τα αντιμετωπίσετε;
Απάντηση: Η αλήθεια να λέγεται, τα πράγματα είναι τραγικά. Τα χωριά μας νησίδες στην κυριολεξία. Περιβάλλονται από απίθανους ιδιοκτήτες, γαιοκτήμονες ανύπαρκτους ιστορικώς στον αγροτικό μας κόσμο. Αλλά γεγονός. Ετερογενείς και ετερόπιστοι με διαδικασίες εξπρές και μεθόδους εξπρές, με βάσει το Οθωμανικό Δίκαιο, εδώ και αρκετά χρόνια τώρα κατέκλυσαν τον τόπο και οι κτηνοτρόφοι μας, οι αγρότες μας, κουβαλούν το σταυρό του μαρτυρίου.
Δεν θα κάνω αναφορές για το ποιος φέρει τις καίριες επί του θέματος ευθύνες, αλλά εν προκειμένω θα ακολουθήσουμε άλλους τρόπους διαλεύκανσης πρωτίστως αυτού του κονκλάβιου, του τόσο μπερδεμένου, συγκροτώντας ομάδα με ειδικούς, ποινικολόγους, νομικούς, γεωπόνους, ιστορικούς, να επιμεληθούν εκ βαθέως του θέματος, καταρτίζοντας τον φάκελο ιδιοκτησιακό. Έτσι, τεκμηριωμένα και αδιάσιστα στοιχεία θα παρουσιαστούμε σε αρμόδιους φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού. Διότι αυτή η ρεντικολέντσα, το κορόιδο, όπως η αλβανική δικαιοσύνη, τα δικαστήρια πράττουν χρόνια τώρα με την υπόθεση των λιβαδιών του Κωσταριού, έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια κάθε εφικτής λογικής και υπομονής. Θέλω ως εκ τούτου να συγχαρώ τους Κωσταρίτες για τον αμέριστο αγώνα και τις προσπάθειές τους να επανακτήσουν τις τεράστιες εκτάσεις λιβαδιών και δασών που υφαρπάχτηκαν από τα ντόπια μπατακτσιλίκια με ασύλληπτες νομικά διαδικασίες.
Θα ήθελα να σημειώσω στο σημείο αυτό πώς πρέπει τα συμβούλια των χωριών που έχουν στην κατοχή τους κοινοτικές εκτάσεις λιβαδιών, να αποφεύγουν οι ίδιοι τα μπατακτσιλίκια που έως τώρα είχαν συνηθίσει στην ενοικίαση των λιβαδιών σε εποίκους. Αντιλαμβάνονται το τι έπραξαν τόσα χρόνια εις βάρος του κοινού συμφέροντος. Με τα χρηματικά ποσά που διέθεταν θα μπορούσε να είχε επιτελεστεί έργο υποδομών στα χωριά. Αλλά ήταν οι αδιαφανείς διαδικασίες και τα ογκώδεις χρηματικά ποσά κατέληγαν σε μερικές τσέπες. Αυτό τερματίζει. Η ομάδα των γεωπόνων και κτηνίατρων έχει αναλάβει δράση για την τακτοποίηση των θεμάτων και την επίλυση των διαφορών. Σύντομα τα θέματα θα τακτοποιηθούν, θα καθαρίσει το τοπίο των μεσιτών, η διαφάνεια θα πρυτανεύσει στο σύνολο των δίκαιων και δικαιωμάτων των δημοτών στη διαχείριση των κοινωνικών αγαθών κτλ.  
Η Συνέντευξη του Δήμαρχου Φοινικαίων Λεωνίδα Χρήστου στον δημοσιογράφο η εικόνα προφίλ του Σπύρος Σταύρου Χρήστου
Σ. Χρήστου για την εφημερίδα «Ηπειροδρόμιο»
ΠΗΓΗ: http://ipirodromio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: