18 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη με τον Αλβανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Dashnor Dervishi



Στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στον αγροδιατροφικό τομέα και τη βιομηχανία τροφίμων επικεντρώθηκαν μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης με τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. Dashnor Dervishi, σε συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ με τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. Dashnor Dervishi.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα και τη βιομηχανία τροφίμων. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν στις υπάρχουσες επενδύσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και τις προοπτικές σημαντικής ενίσχυσής τους.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στις πραγματοποιούμενες εξαγωγές, καθώς και στη εξαγωγική διαθεσιμότητα αγροτικών ελληνικών προϊόντων που ενδιαφέρουν την Αλβανία (εσπεριδοειδή, ρύζι, ελαιόλαδο, κρασί, γαλακτοκομικά, φρούτα, κτλ.). Ενημέρωσε τον Πρέσβη της γειτονικής φίλης χώρας για την επικείμενη νομοθέτηση που αφορά την ασφάλιση των αλλοδαπών αγρεργατών και υπογράμμισε την επιθυμητή εγκαθίδρυση συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων ώστε να πολλαπλασιαστούν οι θετικές επιπτώσεις από τις διμερείς επαφές στον αγροδιατροφικό τομέα και την οικονομία των χωρών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: