25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΒΑΝΙΑ: Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας παρουσιάστηκε στην Κορυτσά

Στα πλαίσια της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΙΡΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης , παρουσιάστηκαν σήμερα στην Κορυτσά τα πραγματοποιημένα σχέδια κατά την περίοδο 2007-2013. Στην παρουσίας αυτή έλαβε μέρος και η Υπουργός της Ευρωπαϊκής Ένταξης κ Κλάιντα Γκόσα, η οποία είπε πως αυτά τα πρότζεκτ έχουν θετικό αντίκρισμα στην ανάπτυξη των διασυνοριακών περιοχών. Οι  πύλες τις ευρωπαϊκής ένωσης θα είναι ανοιχτές για μας αν ο Αλβανικό κράτος εκπληρώσει όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί  με αυτό το στόχο. Έτσι έχει εκφραστεί η Υπουργός  σε μία δήλωση στα ΜΜΕ.


Στην εκδήλωση αυτή έλαβε μέρος και ο Έλληνας Πρέσβης στην Αλβανία κ Λεωνίδας Ροκανάς ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη συνεισφορά αυτών των προγραμμάτων στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

Ο κ Ροκανάς επισκέφτηκε επίσης και τον Δήμαρχο Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο.  Ο Δήμαρχος  και ο Έλληνας Πρέσβης συζήτησαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν σχετικά με την διεύρυνση της συνεργασίας   στο επίπεδο του πολιτισμού και της οικονομίας ενώ αξιολόγησαν τις στενές επαφές της πόλης της Κορυτσάς και της Ελλάδας.



ΠΗΓΗ: pelasgoskoritsas.gr, 
http://apenadi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: