18 Φεβρουαρίου 2016

"Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τα τείχη"

"Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τα τείχη"
«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής οΈλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι πρέπει «να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη παντού, όχι μόνο στην βορειοδυτική πλευρά της Ευρώπης αλλά και στην Μεσόγειο».

«Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν μπορούν να ισχύουν για κάποιους και για τους υπόλοιπους να είναι «α λα καρτ»«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις διαφορετικές κρίσεις παράλληλα. Έχουμε την χρηματοοικονομική κρίση που συνεχίζεται, την κρίση ασφάλειας και τη μεταναστευτική κρίση. 

Συνεπώς πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη παντού, όχι μόνο στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρώπης αλλά και στη νοτιοανατολική πλευρά και στη Μεσόγειο. Η λύση στο προσφυγικό δεν είναι ο ρατσισμός και τα τείχη. Το μέλλον της Ευρώπης δεν βρίσκεται στα τείχη και στη ξενοφοβία και οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν μπορούν να είναι μόνο για κάποιους και για τους υπόλοιπους να είναι «α λα καρτ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.




 

Διαβάστε επίσης:


Συμμαχία Τσίπρα-Μέρκελ σε «συνταγή Τουρκίας» για το προσφυγικό


Δεν υπάρχουν σχόλια: