23 Φεβρουαρίου 2016

Στη γραμμή εκκίνησης ο Αγωγός ΤΑΡ

Στη γραμμή εκκίνησης ο Αγωγός ΤΑΡ
Στη γραμμή εκκίνησης εισέρχεται η κατασκευή του πρώτου μεγάλου πολυεθνικού αγωγού φυσικού αερίου στη χώρα μας. Ο Αγωγος ΤΑΡ που ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας θα καταλήγει στην Ιταλία και απο εκεί σε όλη την Ευρώπη.
 
Αυτή την εποχή διευθετούνται όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν το ελληνικό τμήμα και στόχος είναι η εκκίνηση της κατασκευής να γίνει σύντομα.


 
Η δαπάνη για το ελληνικό τμήμα του εκτιμάται κοντά στα 2 δισ. ευρώ και η άμεση απασχόληση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 8.000 θέσεις εργασίας, αναφέρει το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι στο έργο θα χρησιμοποιηθούν ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά είναι δεδομένο ότι θα ενισχυθεί και η έμμεση απασχόληση, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους ανέργους της.
 
Να θυμίσουμε πως πρόσφατα είχε ανακοινωθεί η σύναψη σύμβασης με ελληνική εταιρεία για την προμήθεια σωληναγωγών μήκους περίπου 495 χλμ. για τα χερσαία τμήματα του αγωγού στην Ελλάδα. Το συμβόλαιο αφορά συνολικά σε περίπου 270.000 τόνους σωληναγωγών.

ΠΗΓΗ: http://www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: