13 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ: Το Μνημόνιο διαλύει τη χώρα


Το Μνημόνιο διαλύει τη χώρα

Δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας δίνουν για δεύτερη ημέρα αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και το φορολογικό στον πρωτογενή τομέα.





Oι παραγωγοί βγαίνουν εκ νέου στους δρόμους, έχοντας την υποστήριξη εργατικών σωματείων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημονικών φορέων​
Έπειτα από το παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος όπου περίπου 10.000 αγρότες υποδέχτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής με χειροκροτήματα και επιφωνήματα ενθουσιασμού την πομπή των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, οι παραγωγοί βγαίνουν εκ νέου σήμερα στους δρόμους, έχοντας την υποστήριξη εργατικών σωματείων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημονικών φορέων. Ήδη, αγρότες από την Κρήτη βρίσκονται στην Αθήνα, έχοντας φθάσει το πρωί του Σαββάτου με πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων δεν έλειψαν οι εντάσεις, με αστυνομικούς να «πνίγουν» στα χημικά τους αγρότες έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο Χαϊδάρι παραγωγοί κατέστρεψαν περιπολικό της αστυνομίας, πετώντας πέτρες και ξύλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας και να κατέβουν προς το κέντρο της Αθήνας. Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας ήταν το στήσιμο σκηνών στην πλατεία Συντάγματος -εικόνα που θύμισε το κίνημα των αγανακτισμένων το 2012, το μοίρασμα φασολάδας και φακής στους παραγωγούς και η στάθμευση των τρακτέρ μπροστά στο κτήριο της Βουλής. 

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: