14 Δεκεμβρίου 2015

Αλβανία: Υψηλοί τόνοι για σκάνδαλο τουριστικών «φιλέτων» στο Ιόνιο



«Πεντακόσιες χιλιάδες στρέμματα γης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμα, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του, «έχουν υφαρπάξει άτομα που προέκυψαν αίφνης ως ιδιοκτήτες, αλλά αντίκρισαν για πρώτη φορά το Ιόνιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της φυλής τους, όταν ήρθε στην εξουσία ο Σαλί Μπερίσα».
Ο κ. Ράμα επεκτάθηκε, λέγοντας ότι σε όλη την ακτή του Ιονίου, από την Αυλώνα μέχρι τα σύνορα με την Ελλάδα, τα άτομα αυτά που «εισήγαγε εδώ από τις Άλπεις ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, έχτισαν παράνομα και κακόγουστα κτίρια».

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσα. Σε ανάρτησή του, την ίδια μέρα, στο facebook κατηγόρησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για «εθνική διάσπαση» και ότι «ξέσπασε σε πρωτάκουστο αντεθνικό ρατσισμό κατά των πολιτών βόρειας καταγωγής».
Σε σχετικά ρεπορτάζ και άρθρα, αλβανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι Αλβανοί του Βορρά εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες σε περιουσίες που άνηκαν σε ντόπιους κατοίκους στην περιοχή του Ιονίου. Υποστηρίζουν, δε, ότι «οι νεόκοποι ιδιοκτήτες από τον βορρά των τουριστικών φιλέτων στο Ιόνιο, ανήκουν στο περιβάλλον της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα» και ότι οι αντιδράσεις του τελευταίου έχουν ως στόχο «να συγκαλύψουν τα οικογενειακά του συμφέροντα».
Στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα Τema, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «γίνεται λόγος για άτομα του περιβάλλοντος της οικογένειας Μπερίσα, που έχουν ιδιωτικοποιήσει εκατοντάδες στρέμματα στις ακροθαλάσσιες περιοχές από την Αυλώνα, το Ωρικό και μέχρι τους Δρυμάδες και τα Εξαμήλια». Η εφημερίδα προβαίνει μάλιστα σε αποκαλύψεις συγκεκριμένων ονομάτων.
Read more: http://www.newsbomb.gr, http://albanians.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: