13 Δεκεμβρίου 2015

Β. ΗΠΕΙΡΟΣ: Συνάντηση Χρήστου Κίτσιου και Λεωνίδα Χρήστου με προέδρους χωριών Ριζών στη Δίβρη

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά των Ριζών συζήτησαν την περασμένη εβδομάδα στο χωριό Δίβρη του Δήμου Φοινίκης ο πρόεδρος του κόμματος Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον Χρήστος Κίτσιος και ο δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστου με τους νεοεκλεγέντες προέδρους των χωριών της περιοχής.
Στην εισαγωγή του ο κ. Χρήστου τόνισε: «Πραγματοποιούμε μία συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με στόχο να αθροίσουμε δυνάμεις και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της περιοχής. Γνωρίζω ότι η περιοχή έχει ανάγκη από ζωτικής σημασίας έργα, όπως είναι οι δρόμοι, η ηλεκτροδότηση της περιοχής αλλά και ο ανεφοδιασμός των χωριών με πόσιμο νερό. Δυστυχώς έχει γίνει κακοδιαχείριση με τα κονδύλια που έχουν δοθεί ανά καιρούς για την περιοχή. Προς το παρόν έχουμε εστιάσει τις προσπάθειες για την έγκριση κονδυλίου από το υπουργείο υποδομών για την δημιουργία υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος θα λύσει το πρόβλημα ηλεκτροδότησης για τα χωριά της περιοχής. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά πως η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή για όλους. Εγώ δεν διαχωρίζω τους πολίτες του Δήμου μας σε υποστηρικτές και αντιπάλους γι” αυτό και το ίδιο ζητώ και από εσάς ως προέδροι των χωριών».
Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον κ. Χρήστος Κίτσιος σημείωσε ότι «εγκαινιάζουμε μια νέα σχέση με τους νεοεκλεγείς προέδρους των χωριών της περιοχής, μια σχέση με αμφίδρομο χαρακτήρα, που κεντρική θέση θα έχουν οι πολίτες και τα προβλήματά τους». Και πρόσθεσε ότι «Η επίλυση των προβλημάτων δεν μπορεί να αρχίσει και να τελειώσει με καλές σχέσεις, θέλει προτάσεις, θέλει πρόγραμμα, θέλει στόχους και στενή συνεργασία τόσο με τους κατοίκους των χωριών όσο και με τον δήμαρχο. Χρειάζεται μια πλήρη καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στα χωριά μας για να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου». Αναφορικά δε με το θέμα που έχει προκύψει με τα χωράφια όπου αδέρφια και συγχωριανοί τσακώνονται για ένα μέτρο γης υπογράμμισε πως «είναι προτιμότερο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κατοίκων σε τέτοια ζητήματα καθώς η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι χρονοβόρα, κοστίζει και δεν έχει ποτέ τα καλύτερα αποτελέσματα. Άρα λοιπόν είναι καλό να υπάρξει ένα πνεύμα συνεννόησης μεταξύ των Ελλήνων της περιοχής».
Από την πλευρά τους οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι των χωριών των Ριζών τόνισαν πως το σοβαρότερο ίσως θέμα το οποίο συνδέεται με το μέλλον ολόκληρης της περιοχής είναι η δημιουργία δρόμου για την αποκομμένη και ξεχασμένη περιοχή των Ριζών καθώς και η δημιουργία υποδομών γενικότερα.
Επιπλέον ο κ. Χρήστου υπογράμμισε την ανάγκη για λίγες προτεραιότητες ομαδοποιημένες «προκειμένου να υλοποιηθούν, γιατί όταν βάζουμε πολλές προτεραιότητες, στο τέλος υλοποιούνται ελάχιστες. Τα προβλήματα του δήμου Φοινικαίων είναι πολλά και μεγάλα και πρέπει να δουλέψουμε μαζί και να διεκδικήσουμε αυτά που χρειάζεται ο τόπος».
Τέλος, στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν επίσης το στέλεχος του κόμματος Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον και πρώην έπαρχος Δίβρης με την Ομόνοια κ. Πέτρος Μπερέτης, ο υπεύθυνος του Δήμου Φοινικαίων για την περιοχή της Λιβαδειάς κ. Ηλίας Καλυβιώτης και ο δημοφιλής Διβριώτης γιατρός Νίκος Κούρης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ
ΠΗΓΗ: http://apenadi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: