9 Δεκεμβρίου 2015

Ιόνια Οδός: Τρέχει το έργο, στα 1.300 μέτρα η διάνοιξη της Κλόκοβας

Ιόνια Οδός: Τρέχει το έργο, στα 1.300 μέτρα η διάνοιξη της Κλόκοβας
Ακόμα 37,7εκ.ευρώ πληρώθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών στην Ιόνια Οδό για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα. Πρόκειται για την ολική εξόφληση του 4ου λογαριασμού της Πρόσθετης Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου με το ακριβές ποσό να είναι 37.727.525,75 ευρώ.

Πλέον με αυτή την πληρωμή έχει αποκατασταθεί πλήρως η χρηματοδοτική ροή και το Υπουργείο προσδοκά την εντατικότερη πρόοδο των εργασιών προκειμένου οι ασφυκτικοί χρόνοι να πιαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου είναι ασφαλτοστρωμένα και αρκετοί ντόπιοι τα χρησιμοποιούν παρά τις πινακίδες της παραχωρησιούχου ότι προς το παρόν πρόκειται για εργοταξιακό χώρο.

1.310 ΜΕΤΡΑ Η ΚΛΟΚΟΒΑ
Στον χώρο των κατασκευών τώρα τα έργα προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς. Στο έργο διάνοιξης της Κλόκοβας τόσο το νότιο μέτωπο όσο και το βόρειο συνεχίζουν τις εντυπωσιακές ανατινάξεις με το συνολικό μήκος διάνοιξης να έχει φτάσει 1.300 μέτρα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αναλυτικά στη νότιο είσοδο έχουν διανοιχθεί 510 μέτρα και στη βόρειο είσοδο 800 μέτρα. Εκτός από τη διάνοιξη να ενημερώσουμε πως επίσης έχουν κατασκευαστεί 3 από τις 8 συνδετήριες σήραγγες.

Επίσης απελευθερώνονται και τα τελευταία ακίνητα που είχαν μείνει δεσμευμένα και καθυστερούσαν την πρόοδο του έργου χωρίς ακόμα να έχει σημάνει το τέλος της περιπέτειας των απαλλοτριώσεων. Στο Ρίβιο που ήταν το τελευταίο ανεκτέλεστο τμήμα στο Μεσολόγγι-Μενίδι από το 1χλμ παραδόθηκαν όλα τα ακίνητα εκτός από 2 μικρές ιδιοκτησίες, λύνοντας τα χέρια των κατασκευαστών.

Ασαφές ωστόσο παραμένει το τοπίο σχετικά με την παράδοση τμημάτων μιας και ενώ είχε διαρρεύσει η παράδοση του τμήματος Μεσολόγγι-Μενίδι, το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Τόσο το Υπουργείο όσο και η παραχωρησιούχος εταιρεία κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.


ΠΗΓΗ: http://www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: