5 Νοεμβρίου 2015

Γερμανία: Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας διακινητών



Η γερμανική αστυνομία εξάρθρωσε διεθνή σπείρα διακινητών, που χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα για τη μεταφορά ξένων στη Γερμανία, κυρίως αεροπορικώς, έναντι ποσού που έφτανε έως και τις 10.000 ευρώ το άτομο.


Τα 17 φερόμενα ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομικές επιδρομές στα ομόσπονδα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας και Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Τα μέλη της σπείρας χορηγούσαν σε αλλοδαπούς, κυρίως Σύρους και Λιβανέζους, πλαστά έγγραφα, όπως άδειες παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα.


Οι διακινητές μπήκαν στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών όταν αρκετοί άνθρωποι που πραγματοποιούσαν ταξίδια για την Γερμανία μέσω Μαλαισίας, με πλαστά έγγραφα, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως ενδιάμεσο σταθμό.

Μια δεκαμελής οικογένεια από το Λίβανο που ταξίδευε με προορισμό την Γερμανία με πλαστά έγγραφα με ενδιάμεσο σταθμό την Κουάλα Λουμπούρ συνελήφθη. Στη συνέχεια τους επετράπη να συνεχίσουν το ταξίδι για την Γερμανία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο βασικός ύποπτος είναι ένας 24χρονος που συνελήφθη στην Έσση και στην κατοχή του βρέθηκαν περίστροφα, μαχαίρια, σπαθιά, συσκευές κατάδειξης λέιζερ και πολλά διαβατήρια. Στην γιγαντιαία επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 570 αστυνομικοί.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: