8 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΒΑΝΙΑ: Οι Αλβανοί ζητούν ν΄αναγνωριστεί "Γενοκτονία Τσάμηδων" !!



Προσπάθειας ανάδειξης ανύπαρκτης γενοκτονίας από τους τσάμηδες.
Πρόκειται για ένα κίνημα από επικίνδυνους και εθνικιστικούς αλβανικούς κύκλους με ύποπτους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να εγείρουν θέμα «γενοκτονίας» τσάμηδων.

Έτσι όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ του Κοσσόβου κυρίως:
Κατά το μήνα Σεπτέμβριο του επόμενου έτους θα γίνει το πρώτο Διεθνή Συνέδριο Τσάμηδων με στόχο να δημιουργηθούν εκεί τέσσερις φάκελοι για την επίλυση του «Τσάμικου Ζητήματος», αυτοί οι φάκελοι θα σταλούν στους Διεθνής Οργανισμούς Δικαιοσύνης όπως η Χάγκη και το Στρασβούργο.
Στις 28 Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο, ο Δημοκρατικός Αλβανικός Σύλλογος Den-Haagστην Ολλανδία θα οργανώσει, ειρηνική διαμαρτυρία για την αναγνώριση της γενοκτονίας του αλβανικού πληθυσμού της Τσαμουριάς.
Ο Γενικό Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου της Τσαμουριάς ο Λισέν Μπασκούρτη, δήλωσε πως ο στόχος αυτών των φακέλων είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας του τσάμικου λαού, τα διεθνή στοιχεία εναντίων του τσάμικου πληθυσμού που εφαρμόσθηκαν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, από το έτος 1913 έως το 1945, ο επαναπατρισμός του δια της βίας εκτοπισμένου πληθυσμού, όπως και η επιστροφή των περιουσιών.
Αυτές τις δηλώσεις έκανε κατά την επιστημονική συζήτηση με θέμα «Το Εθνικό Μέτωπο, η Τσαμουριά και τα Πατρώα Εθνικά Αλβανικά εδάφη», που διοργανώθηκε από το Δημοκρατικό Αλβανικό Σύλλογο «Τσαμουριά» και το Εθνικό Μέτωπο, και με οποιοδήποτε τρόπο να αναδειχθεί το άλυτο πρόβλημα του αλβανικού λαού της τσαμουριάς.
Ο Μπασκεσκούρτη είπε πως αυτά είναι διεθνή πολιτικά δικαιώματα που πρέπει να αναγνωριστούν στο Τσάμικο Κράτος.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου του Κόσσοβου, Σελμόν Μπερίσα, είπε πως το Εθνικό Μέτωπο εδώ και πέντε χρόνια εργάζεται για το «τσάμικο» ζήτημα, βάση της οποίας είναι η Εθνική Ένωση (Μεγάλη Αλβανία),. Αυτός είπε πως το τσάμικο για πρώτη φορά εισάγετε στο αμερικανικό σύστημα των ΗΠΑ, μαζί με αυτούς της δύσης που στηρίζουν το σκοπό του Εθνικού Μετώπου, αλλά αυτό δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα για το τι είδος βοήθειας του έχουν δώσει οι ΗΠΑ.
Το εθνικό Συμβούλιο για την Τσαμουριά για πρώτη φορά έχει θεμελιωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία με στόχο αυτό το Συμβούλιο  να προσανατολίζει στρατηγικά τον αγώνα  για την διεθνοποίηση του τσάμικου ζητήματος σε κάθε διεθνή οργανισμό.
ΠΗΓΗ: http://www.pelasgoskoritsas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: