3 Νοεμβρίου 2015

Τελεσίγραφο τριών ημερών



«Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η εκταμίευση της πρώτης δόσης» ήταν το ηχηρό μήνυμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Τα ακανθώδη ζητήματα με τις αναγκαίες βελτιώσεις μπορούν να έχουν κλείσει έως το τέλος της εβδομάδας», επεσήμανε ο Πιερ ΜοσκοβισίΠαράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι η όποια συζήτηση για διευθέτηση του χρέους μετατίθεται για μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Πρώτα πρέπει να υιοθετηθούν τα πρώτα προαπαιτούμενα, έπειτα το Eurogroup θα γνωμοδοτήσει για εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα ακολουθήσουν τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη δόση και μετά ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος», υπογράμμισε. «Είμαστε σε καλό δρόμο», πρόσθεσε, σκορπώντας ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γάλλος πολιτικός δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί σημείο συμβιβασμού με την Αθήνα και έκανε λόγο για «καλό momentum για την Ελλάδα επί του παρόντος», υπογραμμίζοντας ότι τα ακανθώδη ζητήματα με τις αναγκαίες βελτιώσεις μπορούν να έχουν κλείσει έως το τέλος της εβδομάδας, απευθύνοντας επί της ουσίας ένα τελεσίγραφο τριών ημερών, προκειμένου το Μαξίμου να... τελειώνει με τα ανοιχτά μέτωπα.

Ωστόσο, σημείωσε με νόημα ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από την ελληνική πλευρά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ισχυρός σύμμαχος για την Ελλάδα είπε ο κ. Μοσκοβισί. «Είμαστε στο πλευρό της» τόνισε «για να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική συνοχή, με την επιτυχή κατάληξη του προγράμματος».

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Μοσκοβισί αρκέστηκε να αναφέρει ότι έγινε σχετική συζήτηση, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει κάτι άλλο.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν το τέλος του έτους» υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Ευρωπαίο Επίτροπο, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια της μητέρας του.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε -χαμογελώντας- ότι τον υποδέχεται στην Αθήνα «σε καλύτερες συνθήκες» από εκείνες που ο ίδιος συνάντησε στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων.

«Τότε ήταν μακριές οι μέρες και οι νύχτες» απάντησε ο κ. Μοσκοβισί με κίνηση χαρακτηριστική που έδειχνε ότι θυμάται καλά το θρίλερ του καλοκαιριού.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: