4 Νοεμβρίου 2015

Παρέμβαση ΗΠΑ για μείωση χρέους


Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση για την απομείωση του χρέους της Ελλάδας, τονίζει Αμερικανός αξιωματούχος, σε μια νέα προσπάθεια των ΗΠΑ να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι «η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση για τη μείωση των συνολικών επιπέδων χρέους της Ελλάδας», ώστε να πειστούν οι επενδυτές του ιδιωτικού τομέα ότι είναι βιώσιμο.
«Η Παγκόσμια Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, θα μπορούσε να βοηθήσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρέχοντας τεχνική βοήθεια και προσωπικό», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να επανέλθει η οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα.

«Η έκκληση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απηχεί τη θέση που έχει λάβει και το ΔΝΤ, το οποίο έχει δηλώσει ότι δεν θα δώσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα εάν η Ευρωζώνη δεν δεσμευτεί σε μια διαδικασία ελάφρυνσης του επίσημου χρέους», σχολιάζει το πρακτορείο.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: