14 Νοεμβρίου 2015

Η Αλβανία πέτυχε τους στόχους της



Ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας, της Αλβανίας, Σκελκίμ Κάνι και ο Διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας, Γεντί Sejko, πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση με την αποστολή του ΔΝΤ στη Αλβανία. Ήταν όλοι αισιόδοξοι για την οικονομική ανάπτυξη.
«Οι επενδυτές εμπιστεύονται την αλβανική οικονομία. Η οικονομία και ο προϋπολογισμός είναι θετικοί. Οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν τα θετικά αποτελέσματα τους. Ο προϋπολογισμός του 2016 που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ δεν αυξάνει τους φόρους στους βασικούς τομείς της οικονομίας, αλλά αντιθέτως τους μειώνει. Μέχρι το τέλος του έτους,
όλες οι υποχρεώσεις θα τεθούν υπό εκκαθάριση. Έχουμε κάνει δυνατό για το τραπεζικό σύστημα να δώσει δάνεια σε περισσότερες επιχειρήσεις το 2016». δήλωσε ο υπουργός.
Ο Διοικητής της Τράπεζας υπογράμμισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα δεν έβλαψαν την οικονομική ευρωστία της Αλβανίας, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να διστάζουν λόγω της αβεβαιότητας.
«Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με το ΔΝΤ κατέστησαν σαφές ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο Sejko.
ΠΗΓΗ http://www.balkans.com/gr, http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: